Annonce
Varde

Klar parat corona: Varde Kommune håber på et nødberedskab med hundredvis af mennesker

Claus Fjeldgaard, direktør for social og sundhed, har et håb om hundredvis i kommunens nødberedskab - hvis coronaen bliver hård. Foto: Chresten Bergh
12 har meldt sig til Varde Kommunes nødberedskab, og der kommer flere til hver dag. Hver eneste, der melder sig, er en succes, siger direktør for social og sundhed i Varde Kommune.
Annonce

Varde: Lige nu er der stilhed før storm.

Måske.

I hvert fald er der stille, og stilheden bruger Varde Kommune på at gøre sig klar, hvis coronaen slår til.

- Lige nu er vi ikke presset på mandskab, men vi tror, vi bliver det. Vi kan ikke vide det, og vi kan heller ikke vide, hvor voldsomt det bliver – men vi bruger tiden på at gøre os klar, så vi ikke ender i en træls situation, siger direktør for social og sundhed, Claus Fjeldgaard.

Internt i kommunen er et nødberedskab under klargøring via kontakt til tidligere medarbejdere. Og siden lørdag har Varde Kommune annonceret efter mennesker til et ekstra beredskab.

Nødberedskab

  • Varde Kommune søger nødberedskab på sin hjemmeside under ”Vi har brug for dig”
  • Til beredskabets søges mennesker med en sundhedsfaglig uddannelse – også pensionister og sygeplejestuderende.
  • Mere på: vardekommune.dk/vi-har-brug-dig
Annonce

Håber på hundredvis

- Vi har fået 12, og vi er taknemmelige for hver og en. Hver eneste er en succes, siger Claus Fjeldgaard og fortsætter:

- Vi kan se, at der kommer flere til hver dag, og jeg vil gerne have så mange som muligt, for vi bliver pressede.

Hundredvis?

- Meget gerne, men det er nok ikke realistisk.

Kommunen vil have et ekstra beredskab til at stå klar i forhold til tre scenarier: Hvis medarbejdere i ældreplejen bliver syge; Hvis sygehusene får så travlt, at man vil begynde at udskrive patienter til hjemmepleje før tid; og hvis sygehusene får så travlt med corona-smittede, at borgere, der har brug for indlæggelse af andre årsager, skal plejes i kommunen.

Annonce

Oplæring følger

- Vi laver en status hver morgen, og foreløbig er vi ikke voldsomt pressede. Vi har ingen registrerede smittede, hverken blandt personale eller borgere, siger Claus Fjeldgaard.

Nødberedskabet vil blive kaldt ind til oplæring i registrerings- og dokumentationssystemer og i de konkrete opgaver, der skal løses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce