x
Annonce
Danmark

Mere end 4000 personlige stemmer: SFs Karsten Hønge genvinder plads i Folketinget

Onsdag aften fejrede Karsten Hønge SFs landsdækkende fremgang i Odense - men han var ikke sikker på, at han også selv blev genvalgt. Det tyder alt på nu. Foto: Kim Rune
SFs Karsten Hønge får mere end 4000 personlige stemmer. - Tusind tak til fynboerne. Jeg er lykkelige for, at de kan se gennem det her stormvejr, siger SF'eren

Det er en meget, meget lettet og euforisk Karsten Hønge, der også tager plads i SFs folketingsgruppe i den næste periode.

Med et personligt stemmetal på 4146 stemmer genvinder Karsten Hønge klart det mandat, han ved sidste valg i 2015 snuppede fra Annette Vilhelmsen, som ikke stiller op denne gang. Dengang fik Hønge 2647 personlige stemmer.

- Jeg siger tusind tak til fynboerne. Jeg er simpelt hen så glad, og jeg er så glad for, at de har kunnet se gennem det her stormvejr, jeg har været ude i. Fynboerne kender mig godt - og vel har jeg da lavet en fejl - en klar fejl - men det er kun folk, der ikke arbejder, der ikke laver fejl. Jeg har altid arbejdet stenhårdt for Fyn, og det vil jeg blive ved med, siger Karsten Hønge til Fyens.dk

Den 60-årige SF'er er lettet over, at han ikke får vælgernes ultimative straf, efter at han den 26. maj med mere end 19.000 stemmer vandt en plads til Europaparlamentet - en plads, som han få dage senere gav videre til kollega Kira Marie Peter-Hansen.

Annonce

Fra 7 til 14 mandater

Det fik vælgerne til at dypkoge den erfarne politiker, som onsdag aften fejrede SFs fremgang på landsplan. Det gjorde han i SFs partilokaler i Odense, hvor stemningen var høj og håndbajerne mange, men hvor det også var tydeligt, at Karsten Hønge langt fra var sikker på, at han fik nok stemmer til genvalg.

- Jeg har virkelig været nervøs for, hvordan det skulle gå. Jeg har brugt alle mine vågne timer de sidste fire år på der her projekt (genrejsningen af SF, red.), og skulle jeg så gå fra borde lige i sidste øjeblik? Det havde sgu ikke været til at klare, siger Hønge.

Han ser frem til en arbejdsdag, hvor SFs folketingsgruppe bliver øget med syv medlemmer. SF går fra syv til 14 mandater, og Karsten Hønge er en af blot fem gengangere.

- Det bliver simpelt hen så fantastisk, og jeg glæder mig til at komme i gang. Der er en verden til forskel på at være syv og 14 i en folketingsgruppe og have flere at fordele ordførerskaber på. Det bliver rigtig spændende - det bliver en fest, og jeg er en del af den, lyder det fra en meget lettet mand på vej til SF-møde i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce