x
Annonce
Tarm

Klar til afslutning på teaterfestival: Skeletmunke rykker ind i spejderhus

I familieforestillingen 'The Yoricks' mødes seks skelet-munke med engle, løver og heste for at gøre døden til et surrealistisk cirkus. Pressefoto
Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, afsluttes søndag i Tarm

Tarm: Den seks dage lange teaterfestival UR-NAT har de seneste dage budt på alt fra melorme, parader, koncerter og forestillinger rundt om i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Søndag sidst på eftermiddagen gælder det festivalens finale, der udspiller sig i Spejderhuset i Tarm, hvor skeletmunke kommer i rampelyset.

I samarbejde med kulturhuset Mejeriet og KFUM-spejderne i Tarm byder Teatret, der er drivkraften bag UR-NAT, på forestillingen 'The Yoricks' med Teatro Tascabile di Bergamo. ”The Yoricks” er en forestilling for hele familien med skeletmunke, engle, løver og heste.

Publikum inviteres til at tage madkurven med til Tarm, hvor man efter forestillingen kan nyde aftensmaden i hyggeligt selskab med skuespillere, kunstnere og musikere fra hele verden.

- Det er altid en fornøjelse af optræde i Tarm, og vi har gennem årene haft et fantastisk godt samarbejde med Tove Lauritsen og de frivillige ved Mejeriet i Tarm. I UR-NAT festivalen har vi lagt vægt på at fejre kunsten og naturen, og den smukke natur omkring spejderhuset danner en perfekt ramme om afslutningen på festivalen, siger skuespiller og koordinator på Teatret OM, Annemarie Waagepetersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Fortsat færre syddanskere indlagt med coronavirus: Koncerndirektør forventer dog stigning efter påske

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce