Annonce
Tarm

Klar til afslutning på teaterfestival: Skeletmunke rykker ind i spejderhus

I familieforestillingen 'The Yoricks' mødes seks skelet-munke med engle, løver og heste for at gøre døden til et surrealistisk cirkus. Pressefoto
Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, afsluttes søndag i Tarm

Tarm: Den seks dage lange teaterfestival UR-NAT har de seneste dage budt på alt fra melorme, parader, koncerter og forestillinger rundt om i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Søndag sidst på eftermiddagen gælder det festivalens finale, der udspiller sig i Spejderhuset i Tarm, hvor skeletmunke kommer i rampelyset.

I samarbejde med kulturhuset Mejeriet og KFUM-spejderne i Tarm byder Teatret, der er drivkraften bag UR-NAT, på forestillingen 'The Yoricks' med Teatro Tascabile di Bergamo. ”The Yoricks” er en forestilling for hele familien med skeletmunke, engle, løver og heste.

Publikum inviteres til at tage madkurven med til Tarm, hvor man efter forestillingen kan nyde aftensmaden i hyggeligt selskab med skuespillere, kunstnere og musikere fra hele verden.

- Det er altid en fornøjelse af optræde i Tarm, og vi har gennem årene haft et fantastisk godt samarbejde med Tove Lauritsen og de frivillige ved Mejeriet i Tarm. I UR-NAT festivalen har vi lagt vægt på at fejre kunsten og naturen, og den smukke natur omkring spejderhuset danner en perfekt ramme om afslutningen på festivalen, siger skuespiller og koordinator på Teatret OM, Annemarie Waagepetersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce