Annonce
SønderjyskE Fodbold

Klar til kamp: SønderjyskE er blevet skaderne kvit

Victor Mpindi var en af de spillere, der ikke var på dupperne i januar. Han er tilbage på toppen og har imponeret i træningskampene mod Shakhtar Donetsk og Brøndby. Arkivfoto: Christian Nordholt
Glen Riddersholm råder til forårets første kamp mod Hobro over en trup, hvor alle de vigtigste spillere er skadesfri.

SønderjyskE: Du kan godt ånde lettet op, hvis du er fan af SønderjyskE og har været urolig for, om Glen Riddersholm nu også kunne stille med de stærkeste folk i forårspremieren mod Hobro søndag middag.

Bare rolig, det kan han.

For en måneds tid siden var superligatruppen ramt af skader og sygdom. Rasmus Vinderslev brækkede hånden i træningskampen mod Kolding IF, mens Christian "Greko" Jakobsen og Victor Mpindi begge kæmpede med sygdom og skavanker. SønderjyskE var presset på midtbanen, men nu ser det lyst ud.

Torsdag trænede både Vinderslev, Jakobsen og Mpindi fuldt med. Førstnævnte iført en skinne og bandage om håndledet ganske vist. De to sidstnævnte var begge med i træningskampen i mandags mod Brøndby.

Annonce

Nogle bliver skuffet

Netop kampen mod Brøndby gav en kortvarig forskrækkelse. Ikke på midtbanen, men i forsvaret.

Efter ni minutter satte Pierre Kanstrup sig ned og tog sig til læggen. Han blev skiftet ud og erstattet af Theofanis Mavrommatis.

Allerede i pausen kunne Kanstrup dog fortælle, at han blot var forsigtig, og at han ikke var nervøs for Hobro-kampen. Glen Riddersholm kaldte det efter kampen for en sikkerhedsforanstaltning, at Kanstrup blev skiftet ud, og forsvarsspilleren trænede da også fuldt med torsdag.

Målmand Nikola Mirkovic har haft problemer med en forstrækning i baglåret, men Riddersholm forventer, at han er på bænken mod Hobro.

De mange friske spillere giver cheftræneren luksusproblemer.

- Mange byder sig til. Det gør, at vi skal skuffe nogle i forhold start-11 og også i forhold til truppen, der bliver udtaget. Vi kan kun udtage 18, men der er måske 21, der har fortjent at være med, fordi der er mange, der har leveret en god opstart, siger han.

Men der bliver brug for alle i foråret.

- Nogle skal hænge deres forhåbninger på, som jeg også har forsøgt at beskrive, at vi har mange måder, vi kan optræde på. Vi har forskellige opgør. Allerede i kamp to har vi en kamp på kunstgræs (mod FC Nordsjælland, red.) og en helt anden type opgør. Nogle må æde skuffelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce