Annonce
Aabenraa

Klar til KV21: Konservative vil have landmænd til at se grønt

Jan Riber Jakobsen og De Konservative vil have Aabenraa Kommune og ikke mindst landbruget til at se grønt ved det kommende kommunalvalg i 2021.Arkivfoto: Jacob Schultz
Aabenraa Kommune skal være endnu grønnere end i dag, mener De Konservative, som lægger en grøn kurs frem mod kommunalvalget næste år. Det er især landmændene, partiet har fokus på.

Aabenraa: Det Konservative Folkepartis farve er grøn, og det bliver også den, der skal sikre partiet et godt kommunalvalg i Aabenraa Kommune i 2021.

Partiet er klar med et grønt udspil for kommunen. Ikke mindst et udspil, der skal forsøge at pirre landmændene.

- Den grønne omstilling kommer til at afløse den vækstdagsorden, Aabenraa Kommune har kørt med. Kommunens store areal indbyder til, at vi er "first mover" og er fremme med klimadagsordenen, mener Jan Riber Jakobsen (K).

Annonce

Der skal ikke kun skabes endnu bedre rammer for kommunens erhvervsliv, men også klimaet, mener De Konservative, som peger på tre "klynger", hvor man kan sætte ind. Transport, natur og landbrug.

- Vi har transport, hvor der er mange muligheder, og der kommer vi senere med et udspil. Det bliver noget med brint, afslører Jan Riber Jakobsen.

Naturen i spil

Den næste "klynge", partiet vil fokusere på, er omkring os alle.

- Vi kommer med et udspil om naturen. Om at få lavet en plan for biodiversitet, som vil hjælpe os, når vi snakker om solceller. Vores første udspil går ud på, at det provenu, der kommer fra solcellerne, går tilbage til landbruget, forklarer Jan Riber Jakobsen.

- Når solcellerne bliver rejst, skal landmændene betale højere grundskyld. Ser vi på de planer, vi har i høring nu, giver det et ekstra provenu på tre millioner kroner årligt. Dem vil vi gerne føre tilbage til landbruget i en grøn fond, siger han.

- Når der er mulighed for at købe landbrugsjord, så gør vi det, så vi har noget at bytte med. Vi laver en jordfordeling i landbruget. Der har været så mange mageskift i landbruget, at mange af de store landmænd har jordliggende langt væk fra deres ejendomme, og det er ikke miljømæssigt smart. De vil afgive jorden, hvis de kan få noget andet, der ligger tættere på, mener Jan Riber Jakobsen.

- Vi kan også smide kommunens egne jordstykker ind i den pulje, for så har vi muligheden for at tage nogle områder ud, som skal overgå til naturen på længere sigt, lyder det.

Annonce

En ekstra gave til landbruget

Det kunne ligne et langt tilløb til kommunalvalget, men De Konservative har det seneste år talt med mange landmænd om klimaudfordringerne, som man vil forsøge at imødekomme, fortæller Jan Riber Jakobsen, som også har en ekstra gave til landbruget.

- Vi oplever, at landbruget har store problemer, når de skal have markvandingstilladelser og andre tilladelser. Det vil vi have sat fokus på. Andre erhverv som transport har en direkte adgang til rådhuset, og vi mener også, at landbruget skal have deres egen indgang til kommunen, så de hurtigere kan få deres tilladelser i orden, siger Jan Riber Jakobsen.

Det kommunalvalg, De Konservative nu har sat kursen imod, finder sted tirsdag den 16. november 2021.


Vi er lidt trætte af, at landbruget får skyld for at de ikke vil det grønne. Det vil de faktisk rigtig gerne

Jan Riber Jakobsen (K), byrådsmedlem
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce