Annonce
Erhverv

Klart krav fra mødeplanlæggere: Teknikken skal bare spille

Direktør Uffe Høeg Johansen kan glæde sig over, at Hindsgavl Slot er med på flere toplister i den analyse, som MyResearch har lavet for Danske Konferencecentre. 639 mødeplanlæggere er blevet spurgt til, hvad de lægger mest vægt på, og her er svaret klart, at teknikken er vigtigst. Beliggenhed og personlig kontakt er også vigtige parametre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
MyResearch har lavet en analyse for Danske Konferencecentre, og den viser, at mødebookere lægger mest vægt på teknik, der fungerer uden problemer, på beliggenhed og personlig kontakt. Hindsgavl Slot er placeret i den bedste ende på flere af listerne.

DANMARK: Hvad skal der til for at få det bedste skudsmål blandt Danmarks mødebookere?

Det har MyResearch undersøgt for Danske Konferencecentre, og svaret er klart: At teknikken fungerer.

I analysen har 639 mødebookere bedømt 75 konferencecentre, og blandt 18 forskellige kriterier er der ingen tvivl om, at velfungerende teknik er en topscorer, idet tre ud af fire mødebookere tillægger det "meget stor betydning". Næstvigtigst er konferencecentrets beliggenhed, og på en tredjeplads er personlig kontakt og tillid.

Kriterierne har mundet ud i flere toplister. Blandt andet "brand power" og "brand strength".

På de to lister står Hindsgavl Slot på henholdsvis en 10.- og en fjerdeplads. Det glæder direktør Uffe Høeg Johansen.

- Nej, den er vi ikke utilfredse med, og især når man ser på, at cirka 70 procent af de adspurgte mødebookere er hovedstadsbaserede, så er vi rigtig godt tilfredse med vores placering i den sammenhæng. Det viser, at vi har en reason-to-go, siger han.

- Analysen giver os et indtryk af, om vi er på rette spor. Vi får nogle svar på, hvad der er vigtigt for mødeplanlæggerne og om det, gæsterne ønsker, er det samme som det, vi prøver på at ramme.

Men selv om Hindsgavl Slot ligger godt placeret i analysen, får det ikke direktøren til at læne sig tilbage.

Annonce

Vigtigt strategisk værktøj

- Vi kan blive bedre, for vi fik jo ikke førstepladsen i den samlede vurdering, så selvfølgelig kan vi blive bedre, siger Uffe Høeg Johansen.

- Vi er i en konstant kamp for at blive dygtigere, men vi er blevet bekræftet i, at vores retning er rigtig.

Analysen er den første af sin art, og den kommer til at blive gennemført og udgivet én gang om året.

- Så kan konferencehotellet se på listen og beslutte sig for at blive best-in-class på for eksempel teknik, når nu det er det vigtigste for de fleste, har direktør Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid forklaret til dagbladet Børsen og udtaler desuden:

- Denne her analyse er et vigtigt strategisk værktøj for hotellerne til at finde ud af, hvem der har de bedste mødelokaler, og de kan bruge den til at udvikle sig.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Sønderborg

Hør lugtende frø "klakke"

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce