Annonce
Varde

Klassens stille dreng stiller op

Ole Andreasen med sin første ophænging, udenfor arbejdspladsen igennem 14 år, HTH. Han hænger i alt 80 plakater op. Foto: Yvonn Tittel

Ole Andreasen er operatør på HTH og ikke en mand af store ord. Det gør valgkampen til en udfordring, men målet er klokkeklart: Han vil i byrådet for at gøre en forskel.

Ølgod: Ole Andreasen kæmper med vinden, da han fæstner den første af sine 75 valgplakater på en lygtepæl ved HTH. Morgenens arbejdshold kommer ud og hilser på, når de passerer på vej over til parkeringspladsen.

- Det kan godt være, at jeg ikke er den, der råber så højt. Jeg er nok klassens stille dreng, og det gør det lidt vanskeligt at føre valgkamp, siger han.

Du er introvert?

- De der fremmedord går jeg ikke så højt op i. Men det er da et dilemma i en valgkamp, at jeg ikke føler mig sikker nok til at holde en brandtale.

Hvad Ole Andreasen ikke har i højtråb, har han i erfaring. Fra 2000 til 2010 sad han i den lokale sportsforening i Krusbjerg, IF Centrums bestyrelse; siden 2005 har han siddet i Ølgod Lokalråd, der undervejs har skiftet navn til udviklingsråd; han sidder i bestyrelsen i Ølgod Venstre, i kommuneforeningen for Venstre i Varde Kommune og i kredsbestyrelsen.

Venstres førstesuppleant

Lørdag klokken 12.00 gik valgkampen i lygtepælene i gang.JydskeVestkysten valgte at følge to kandidater, en fra hver af de to store partier, Venstre og Socialdemokratiet.

Fra begge partier faldt valget på den kandidat, der lige nøjagtigt ikke kom i byrådet sidste gang, og som forsøger igen.

Venstres kandidat med færrest stemmer ved seneste valg blev Susanne Bergmann fra Ølgod, med 299 stemmer. Ole Andreasen fik 169. De opstillede kandidater på listen mellem Susanne og Ole ved seneste valg genopstiller ikke denne gang.

Plakaterne er bøvlede i blæst, så det var noget af en opgave at hænge op alene. Foto: Yvonn Tittel

Firedobling vil hjælpe

Hvorfor?

- Jeg kan godt lide at sætte mig ind i sammenhængene, og det ene tager det andet med sig.

Mærkesag?

- Grundlæggende mener jeg, at vi skal hjælpe dem, der har en idé, om det er en virksomhed eller en forening.

Kommer du ind?

- Første gang, jeg stillede op, for otte år siden, fik jeg 41 stemmer. Sidst fik jeg 169, så hvis jeg firedobler mit stemmetal igen, så gør jeg, siger han og griner.

Det bliver kun til to plakater lørdag. De nye naboer har inviteret til bryllup, så resten tager han søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce