Annonce
112

Klatretyve stak af med tøj og sko for 60.000 kroner

Ny Form her på Lakolk Butikstorv blev natten til torsdag ramt af et indbrud gennem loftet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Masser af tøj og sko forsvandt bogstaveligt talt lige op i luften natten til torsdag hos Ny Form på Rømø i et af årets mere spektakulære indbrud.

LAKOLK: Det, der formentlig er en gruppe indbrudstyve, stod natten til torsdag bag et ret så spektakulært indbrud i Lakolk Butikscenter. Her gik det ud over sportstøjsforretningen Ny Form, som ifølge indehaver Kurt Enevold Nielsen har mistet varer for omkring 60.000 kroner.

Det spektakulære består i, at gerningsmændene kom ind - og ud igen - via et ovenlysvindue i butikkens loft, forklarer politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Indbruddet skete klokken 23.29 onsdag aften, hvor et vindue i loftet blev brudt op, og man er så kommet ned med en stige og har stjålet sko samt stativer med tøj. Det hele er blevet båret ud gennem loftsvinduet, forklarer han.

Tyvene havde selv tasker med til at flytte tyvekosterne, og ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er en ikke nærmere defineret mørk stationcar set på overvågningsbilleder efterfølgende. Bilen kørte fra stedet i retning mod fastlandet klokken 23.55, oplyser politiet.

Der er foruden stativer med tøj tale om sko af mærkerne Asics, Adidas og Salomon.

Annonce

Indehaver: Det må være professionelle tyve

Indehaver Kurt Enevold Nielsen ærgrer sig over indbruddet, som han kalder meget professionelt. Tyvene har ifølge Kurt Enevold Nielsen udnyttet et lille hul i butikkens netværk af alarmsensorer - et problem, som Ny Form har taget hånd om nu:

- Det her er jo noget, man kun hører om ved store kup. Efter hvad jeg har fået at vide, så har vi mistet varer for cirka 60.000 kroner. Men de har været låst fast til et afgrænset område i butikken, for den er 1400 kvadratmeter, men der er kun stjålet ting lige der, hvor stigen kom ned. Der har været et hul, hvor alarmsensorerne ikke har dækket, og det har de udnyttet, siger han til JydskeVestkysten og tilføjer:

- Det har vi taget højde for nu. Vi har sat flere sensorer op og lavet en stribe andre ændringer på sikkerheden også.

Kurt Enevold Nielsen er ikke i tvivl om, at der er tale om professionelle tyve:

- Det er helt sikkert, at de har sat sig ind i det. Man tænker jo, om det er nogen, der kender butikken, men det tyder det ikke umiddelbart på. Dem, der stjæler i dag, er professionelle, og de har sikkert sonderet terrænet først. Vi skal have kigget overvågningen igennem, men vi har da den fordel, at december er en af de mindste måneder på Rømø, så der er ikke helt så travlt, som det kunne have været. Vi håber selvfølgelig, at de er til at finde, afrunder han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce