Annonce
Navne

Klaudia Lewadny genvinder ikke JM i boksning

Klaudia Lewadny er nu skiftet til Kolding Bokseklub, hvor hun kan træne sammen med en række andre kvindelige boksere. Arkivfoto: André Thorup.

Esbjerg: Det lykkedes ikke for den nu tidligere Esbjergbokser og forsvarende jyske mester, Klaudia Lewadny, at genvinde JM-titlen ved de jyske mesterskaber i Vejle.

I klassen fra 69-75 kilo mødte hun i sin første kamp forhåndsfavoritten Yvonne Bæk Rasmussen, som er Danmarks mest rutinerede bokser på kvindesiden med både medaljer ved VM, EM og Nordisk Mesterskab samt en del danske mesterskaber. Yvonne Bæk Rasmussen fra den arrangerende klub BK Wedala var som ventet en for stor mundfuld for den blot 19-årige Klaudia Lewadny, der som omtalt i lørdagsavisen nu er skiftet til Kolding Bokseklub, hvor hun kan træne sammen med en række andre kvindelige boksere.

Yvonne Bæk Rasmussen, som har bokset omkring 135 kampe, besejrede Klaudia Lewadny med 5-0 og møder nu i finalen lørdag aften Camilla Skov Jensen fra BK Thor Randers. Bokseklubben EBBK Esbjerg har ingen deltagere med ved stævnet i Vejle, hvorimod JM tegner til at blive en stor succes for Vitus Horsens, som har seks boksere i finalerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce