Annonce
Esbjerg

Klaus greb ind i stedet for bare at brokke sig: Nu er han blevet Ribes coronakaptajn

Siden Klaus Sandfeld fra Ribe omkring årsskiftet selv kontaktede regionen i forhold til at få testfaciliteter til Ribe, er han blevet personen, mange i Ribe kontakter med spørgsmål om test. Det har medført flere nye tilnavne som blandt andet coronakaptajnen. Privatfoto
Siden jul har Klaus Sandfeld været Ribes coronakaptajn. Et simpelt ønske om at hjælpe andre med at få PCR-test til Ribe har udviklet sig til, at han er den, både borgere og myndigheder kontakter med spørgsmål om tests.

Ribe: Han er blevet den, man ringer eller skriver til, når man har spørgsmål om testfaciliteter, tider, PCR- og lyntest i Ribe, men det har egentlig aldrig været planen for Klaus Sandfeld, at han i Ribe nu kaldes for både Corona Kaptajnen, Corona Klaus og Corona Ambassadøren.

Faktisk det hele af et simpelt ønske om at hjælpe til.

- Der var et behov i byen. Ripenserne var ved at rive hovederne af hinanden over manglende kapacitet, og at man skulle køre helt til Esbjerg. Alle råbte bare af kommunen. Jeg ville gerne hjælpe, og derfor skrev jeg til regionen, siger Klaus Sandfeld, der fra tiden omkring årsskiftet har haft kontakt til Ambulance Syd og Region Syddanmark.

Annonce


Det er jo sådan, at det er nemmere bare at brokke sig end selv at gøre noget.

Klaus Sandfeld


- Jeg kan godt lide at skabe noget. Det har jeg altid godt kunnet, og jeg kunne se, at andre ikke gjorde noget, og det er jo sådan, at det er nemmere bare at brokke sig end selv at gøre noget. Derfor skrev jeg til regionen, de ville gerne komme, men om jeg kunne være behjælpelig med at finde et sted, så jeg ringede til Ribe Fritidscenter. Her var man klar med det samme, og de har været meget behjælpelige med, at det gik så hurtigt med at få PCR-test til Ribe, da først vi spurgte ind til det, siger Klaus Sandfeld.

Politik

Siden nytår har der cirka hver anden weekend været PCR-test i fritidscentret. På Klaus Sandfelds statistikker kan man se, at der hver weekend samlet har været under fem positive prøver, og selv om han siger, han ikke har noget at gøre med oprettelsen af lyntest-faciliteter i seminarieHuset, er han alligevel blevet den, folk henvender sig til.

Og så er der spørgsmålet, som mange i Ribe måske spørger sig selv om. Har Klaus Sandfeld involveret sig i PCR-projektet for at skabe opmærksomhed omkring sin person i forbindelse med et kommende kommunal- og folketingsvalg? Det afviser han.

- Det var i bund og grund for at hjælpe andre, og fordi jeg altid godt har kunnet lide at sætte nye projekter i søen.

Klaus Sandfeld var blandt andet med til at starte byens store Tulibierfest op, var med til at skabe Kampen om Hovedstaden ved Ribe 1300-års jubilæum i 2010, og han har siddet med i flere bestyrelser i byens idrætsforeninger.

- Men det er da klart, at det har en afledt effekt i forhold til kendskabet, for jeg kan mærke, at mange ripensere nu kender mig for dette, og jeg får mange positive tilkendegivelser for arbejdet, siger han.

Annonce

45-minutters træ

Det er Esbjerg Kommune og firmaet CareLink, der står for lyntest i Seminariehuset, men Klaus Sandfeld er med til at trække i lokale tråde i forhold til nye planer for test i Ribe. Det er også ham, folk sender fotos til af lange køer ved seminarieHuset og det er ham, både myndigheder og private går til med spørgsmål. Derfor kender han også de præcise kø-tider. Der er kommet et 45-minutters træ ved cykelskuret, og ender køen ved bibliotekets hovedindgang tager det halvanden time. Klaus Sandfeld forklarer, at der er gode nyheder i forhold til mere test i Ribe.

- Jeg har fået bekræftet fra regionen, at der kommer test alle ugens dage ved seminarieHuset. Søndag 16. maj er sidste gang med PCR-test ved Fritidscentret. Det bliver nu torsdag ved Seminariehuset, og de andre seks dage med lyntest, siger Corona Kaptajnen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce