Annonce
Tønder

Klaverbokser trak masserne til

Klaverløven Esben Just optrådte for anden gang på Tønder Festivalen. Det er dog mange år siden, han var her sidst. For da spillede han til et af de hedengangne halballer i Tønderhallerne. Søndag gjorde han dog så stor lykke i Bolero, at han gerne snart må komme igen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Esben Just boksede i tangenterne, så sveddråberne drev ned ad Boleros vægge.
Annonce

TØNDER FESTIVAL: Hvad kræver det at fylde spejlteltet Bolero til sidste plads? Ikke andet end en ensom klaverbokser og hans opretstående.

Mere skal der ikke til, i hvert fald ikke så længe der tale om en klaverløve som Esben Just, der i flere årtier har været et fast holdepunkt på den danske jazz- og bluesscene. Med sit rytmisk hårdtslående New Orleans-klaverspil, der vækker minder om spillere som Professor Longhair og Dr. John, og sin kraftfulde og pågående sang førte Esben Just sine tilhørere med til de amerikanske sydstater.

I hvert fald temperaturmæssigt. Efterhånden som solen steg højere på den skyfri himmel, blev det så hedt inde i spejlteltet, at sveddråberne nærmest drev ned ad Boleros vægge.

Esben Just trak fulde huse i Bolero søndag eftermiddag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Hede rytmer

Men trods de tropiske temperaturer kunne tilhørerne ikke holde sig på stolene. De hede rytmer inviterede til dans, og den invitation var der mange, som tog imod. Og da Esben Just satte i med ekstranummeret ”You Are my Sunshine” – som han i dagens anledning kaldte en rigtig Tønder-sang – nærmest eksploderede spejlteltet i dans og fællessang.

Eftermiddagens repertoire bestod for størstedelens vedkommende af de gode gamle blues- og jazznumre kombineret med selvskrevne sange på dansk, hvor ikke mindst kærlighedssangen til hans kone, som han møder, mens hun venter på ham ved krydset Saxogade og Vesterbrogade, gjorde lykke hos specielt kvinderne blandt tilhørerne.

De tog særligt hans opfordring til at give ens kæreste mindst ét kompliment om dagen til sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce