Annonce
Sport

Klavs Bruun angriber omstridt regel: Det er hjernedødt

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Landstræneren kalder syv mod seks-spil for en taberregel, efter at Danmark var ved at blive narret af Holland.

Den såkaldte syv mod seks-regel splitter fortsat håndboldverdenen, og det vil være synd at sige, at den danske kvindelandstræner, Klavs Bruun Jørgensen, er stor fan af det forholdsvis nye tiltag.

Holland brugte netop overtalsspillet til at ryste det ellers stærke danske forsvar i mandagens VM-kamp. Selv samme hollændere havde stor succes med det taktiske træk mod Danmark i EM-semifinalen i 2016.

- Jeg synes stadig, at det er en lorteregel, siger Klavs Bruun Jørgensen dagen derpå.

Kort fortalt betyder reglen, at et hold må hive målmanden ud og sætte en markspiller ind.

Tidligere skulle der være en spiller på holdet, som bar en anden trøje end markspillerne under hele kampen, så der konstant var en målvogter på banen.

Det betød også, at hvis man sendte en markspiller ind i angrebet med en målvogtertrøje på, så var man tvunget til, at det var den specifikke spiller, som løb ud og skiftede med den rigtige målvogter, når der skulle forsvares.

Det blev ændret i 2016, og siden har der været frit spil, hvis man ellers tør løbe risikoen ved at efterlade sit eget mål tomt.

Herrelandsholdet udnyttede blandt andet reglen med stor succes på vej mod OL-guldet i Rio de Janeiro. Men det får ikke kvindelandsholdets træner til at se på det taktiske træk med mildere øjne.

- Det er tabernes kneb. Det er de dårligste holds kneb til at komme tilbage i en kamp. Det er fuldstændig hjernedødt, at det skal være sådan.

- Man bliver ikke belønnet nok for at have et godt forsvar og en god målmand, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han sender håndboldspillerne på banen igen onsdag, hvor holdet møder Serbien i den sidste mellemrundekamp ved VM.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

15.000 flere biler om dagen på fem år: Antallet af biler på motorvejen ræser af sted

Annonce