Annonce
Sport

Klavs Bruun før mellemrunde: Vi skal vinde alle kampe

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der er ikke råd til fejltrin i VM-mellemrunden, hvor det danske hold halter efter fra start.

Efter jubelaftenen mod Frankrig starter det hårde slid på ny for det danske kvindelandshold i håndbold, der søndag tager fat på mellemrunden ved VM i Japan.

Danmark har kun fået et af fire mulige point med fra det indledende gruppespil og halter dermed bagefter fra start. Der er stort set ikke plads til fejltrin i de tre kampe mod Norge, Holland og Serbien.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi har fået en plads i mellemrunden, men samtidig ærgerlige over, at vi står og mangler tre point.

- Det positive er, at det er ret enkelt, hvad der skal foregå: Vi skal vinde alle tre kampe, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Inden mellemrundens start har Holland fire point, Tyskland tre, Norge og Sydkorea to, mens kun Serbien uden point ligger under Danmark i tabellen.

Danmark skal altså besejre Norge søndag eftermiddag dansk tid, hvis det fortsat skal være realistisk at drømme om en af de to øverste pladser, der giver adgang til medaljekampene.

Man skal tilbage til 2012 for at finde den seneste danske slutrundesejr over nordmændene, der altid er et godt bud på en topplacering.

- Det er stort set ligegyldigt, hvad de stiller op med, så er det høj kvalitet. Stærkt forsvar, gode målmænd og en dræbende kontrafase, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han hæfter sig dog ved, at kampene mod Brasilien og Frankrig har givet det danske hold en opskrift på succes.

- De ting, vi har arbejdet med, virker. Og de virker mod alle.

- Vi ser frem mod en mellemrunde, som vi godt ved bliver svær, men også med stor optimisme. Der er en tro på, at tingene godt kan lade sig gøre, siger Klavs Bruun Jørgensen

Danmarks kamp mod Norge begynder søndag 12.30 dansk tid. Holland venter mandag klokken ti, mens danskerne slutter mod Serbien onsdag klokken ti.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Christian Bøving vinder Tvprisen

Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];