Annonce
Sport

Klavs Bruun kan ikke overskue konsekvens af misset OL

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix
Danmark må spejde langt efter OL, og "det er selvfølgelig noget lort", siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmarks håndboldkvinder kommer ikke til OL i Tokyo næste år, og det har landstræner Klavs Bruun Jørgensen svært ved at overskue konsekvenserne af.

Det siger han i et interview med TV2, kort efter at Danmark endegyldigt gik glip af OL ved at spille 26-26 mod Serbien i danskernes sidste kamp ved VM.

- Det kan jeg ikke overskue lige nu. Det er selvfølgelig noget lort, siger landstræneren.

Da han en halv time senere var i tv-stationens studie, fortalte han, at han i de kommende uger ville deltage i VM-evalueringen og finde ud af, om han også i fremtiden kan se sig selv som dansk landstræner.

Danmark havde det sidste angreb i kampen og kunne have vundet over Serbien, hvilket ville have sikret en kamp om syvendepladsen, der giver adgang til OL-kvalifikationen.

Bagspilleren Anne Mette Hansen sendte kampens sidste skud på overliggeren.

- Armen, for helvede, vi misser OL, mand, der er jo ... Jeg kan ikke sige noget. Jeg er i chok, siger hun til TV2 Sport.

Hun var heller ikke tilfreds med sin egen præstation i opgøret.

- Jeg synes, det er pisseringe, og jeg var pivelendig. Det er simpelthen en katastrofe. Øj, hvor var jeg dårlig, mand, siger Anne Mette Hansen.

Undervejs i kampen var Danmark i store problemer og nåede at være bagud med seks mål, inden Danmark fik momentum i slutfasen, men aldrig fik lukket kampen til landstrænerens store irritation.

- Jeg synes jo selv, at vi havde mange chancer, og dem var vi ikke dygtige nok til at få udnyttet, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark slutter som nummer ni ved VM.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce