Annonce
Varde

Dusør gives for at finde godsejers klenodier: Kostbare trofæer forsvandt ved indbrud på lukket hotel i landsby

Bøflen Sigfred skulle skabe god stemning og fred og fordragelighed i krostuen i Sig. Foto: Privat/Morten Nielsen
Det var den lokale godsejer og hotelejer, der skød bøflen, der hang på væggen. Der kan være en sammenhæng til Facebook-sider, hvor brugere besøger forladte steder. Her er der nemlig brugere, der har brudt ind i hotellet.

Sig: Trofæerne fra en afrikansk bøffel og et Texas longhorn er taget ved et indbrud på Sig Hotel, der ligger fem til ti km nordøst for Varde. Tyveriet skete i løbet af uge 8 frem til lørdag i den forløbne weekend. Sig Hotel har ikke været i drift som hotel siden 2016.


Vi vil meget gerne have trofæerne igen.

Helene Bräuner Bisgaard, Nørhom Gods


Indbruddet foregik via et vindue på første sal. Der er tale om et tungt bøffeltrofæ. Det er hele hovedet, der er udstoppet og hang på væggen. Der er desuden tale om et texas longhorn, som er et par meter langt.

Det er nærliggende Nørholm Gods, der ejer Sig Hotel. Herfra oplyser godsforvalter Helene Bräuner Bisgaard, at der er tale om værdifulde klenodier. Det ene af trofæerne er fra en afrikansk kafferbøffel, som hendes far, godsejer Karl Nielsen, har nedlagt under en rejse til Afrika. Texas longhorn-trofæet stammer fra en amerikansk ven af godset.

- Det er ikke noget, man bare går ubemærket med, siger Helene Bräuner Bisgaard om de to store og tunge trofæer, der er altså er fjernet fra hotellet.

Annonce

Kontant værdi

Der er en affektionsværdi, men også en kontant værdi af trofæerne, som samlet kan ligge et sted mellem 15.000 og 20.000 kroner, vurderer Helene Bräuner Bisgaard. Men det er samlerobjekter, som det ikke er så lige til at sælge.

Bøflen blev kaldt Sigfred, og han skulle skabe god stemning og fred og fordragelighed i krostuen, hvor han hang sammen med det texanske langhorn.

Godset overtog Sig Hotel i 2009 for at redde det fra lukning. Men siden 2016 har der ikke været forpagter.

Annonce

Mistænkelige billeder

Helene Bräuner Bisgaard vurderer, at der kan være spor i sagen. Hun er nemlig bekendt med adskillige Facebook-sider, hvor brugerne lægger billeder op fra "forladte steder".

Hun har erfaret, at der op til indbruddet har været lagt mange billeder op af flere brugere, som har været inde i Sig Hotel - altså er brudt ind i hotellet. Hun har overdraget disse billeder til politiet. Der kan være en sammenhæng, vurderer hun. Det fremgår også, at trofæerne formentlig er fjernet efter den 21. februar.

Godset har i den forbindelse placeret en skrivelse i dørene i hotellet, hvor befolkningen i Sig opfordres til at passe på hotellet og holde øje med det. I øvrigt har Nørholm Gods planer om at sætte hotellet til salg meget snart.

Helene Bräuner Bisgaard har udlovet en betragtelig dusør. Arkivfoto: Morten Nielsen

- Vi vil meget gerne have trofæerne igen, siger Helene Bräuner Bisgaard.

Hun har derfor gennem politiet aftalt, at der gives en betragtelig dusør, hvis nogle leverer oplysninger, som leder til de to trofæer. Hun vil ikke offentliggøre dusørens størrelse. Hun vil ikke bidrage til spekulation: Kan det betale sig at fremkomme med oplysningerne.

Men hun opfordrer naturligvis alle til at holde øje med, om trofæerne udbydes til salg. Hun oplyser, at eventuelle oplysninger både kan gives til politiet og til Nørholm Gods.

Der er også forsvundet andre effekter fra hotellet, men de er ikke endeligt opgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Aabenraa

Tyskerne kan bare komme an: Gitte vil gi' mere gas efter 24 år i kiosk

Annonce