Annonce
Nordtyskland

Klimaændringer: Vejret hænger bare fast

Trenen i Slesvig-Flensborg Amt er gået over sine bredder efter længere tid med næsten uafbrudt regn. Foto: Michael Staudt.
Annonce

SOLLERUP: Konstant regn, hvor det ene kraftige lavtryk følger efter det andet. Vinteren føles som efterår. I stedet for frost og sne driver vinden fra vest bestandigt regnskyer hen over Slesvig-Holsten.

Groft sagt har vejret været uændret siden lavtrykket Mortimer i september. I fem måneder har der har der næsten konstant været lavtryk over delstaten kun afbrudt af to kortere højtryksfaser i november og efter jul.

I januar satte regnen rekord med næsten dobbelt så meget nedbør som normalt. I februar høvlede vandet også ned specielt syd for Kielerkanalen.

- Der har til dels være fire gange så meget nedbør som normalt for en februar måned, fortæller meteorolog Sebastian Wache fra vejrtjenesten Wetterwelt i Kiel.

Men også på halvøen Angeln mellem Flensborg Fjord og Slien har der været langt over 300 procent så meget regn som ellers.

Og sådan fortsætter det.

- Det nuværende vejr vil ledsage os ind i marts, formoder Sebastian Wache.

Situationen bekræfter klimaforskernes årelange forudsigelser om, at jetstrømmen aftager, fordi temperaturforskellene mellem Ækvator og Nordpolen aftager. Hermed kommer der mindre bevægelse i vejrfronterne. Tørken i sommeren 2018 var også et eksempel på det fænomen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce