Annonce
forside

Klima og kartofler

Læserbrev: Det er uliberalt at forvente endsige kræve erstatning fra en kommune, fordi nedbøren har været for rigelig til kartoflerne. Det slår Liberal Alliances Claus Hansen ellers til lyd for i den lokale debat.

Har man sat sig ind i klimaforandringerne, så ved man, at vi får mere vand - statistisk set. På markerne. I åerne. Måske også i kældrene, som det var ved at ske på Grund(vands)skolen i Tønder. Hele Tøndermarsk Initiativet bygger på udsigten til mere vand. Det er stressende og ærgerligt for producenterne, når hele efterårets kvote falder inden for blot to måneder, og drukner så mange afgrøder. Men sådan er det.

Det er klart, at kommunen skal aflede vand efter de gældende regler. Overholder man dem ikke, eller er der mislighold, så kan erstatninger komme på tale. Men det kan blive svært at føre bevis. Det siger sig selv, når mængderne bliver så voldsomme. På den ene side er forandringerne dårligt nyt for kartoflerne. På den anden side ser vi bredere og dybere vandløb, der med tiden kan bære flere fisk og kanoer. Måske bliver de sorte sole endnu sortere med tiden. Vi ved det ikke. Men vi ved, at vi skal tilpasse os. Der er tegn på, at jorden bør udnyttes på nye måder. Landbruget skal være omstillingsparat. Kartofler eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce