Annonce
Sønderborg

Klimakonference skal sprede Sønderborgs gode ideer

Formanden for Sønderborg Lokal TV, Knud A. Sveistrup, ser klimakonferencen som både afslutning på tv-serien om den store energiomstilling og noget, der ser fremad. Foto: Timo Battefeld

Project Zero og Sønderborg Lokal TV blænder 14. januar op for en stor klimakonference med deltagelse af blandt andre finansministeren, Danfoss' koncernchef og en række andre fremtrædende personer. Dagsordenen er at inspirere til klimarigtige løsninger.

Sønderborg: Sønderborg Lokal TV har i samarbejde med Project Zero skabt erhvervskonferencen Klima & Bright Green Business i Sønderborg Teater mandag 14. januar 2019. Målet er at samle beslutningstagere fra erhvervslivet og det politiske liv til gensidig inspiration af fremtidige klimaløsninger, der skaber vækst og grønne jobs.

Initiativtager er Sønderborg Lokal TV, som har søgt efter en god afslutning på temaserien "Den store omstilling" om Sønderborgs grønne omstilling med Project Zero ved roret.

- Vi vil gerne spinde en ende på serien, men samtidig se fremad og inspirere til nytænkning på området til gavn for både Sønderborg og deltagerne, forklarer tv-stationens formand, Knud A. Sveistrup om konferencen, som han håber kan samle omkring 300 deltagere fra hele landet og måske udlandet.

Han bakkes op af adm. direktør i Project Zero, Peter Rathje:

- Succesen afhænger ikke kun af antallet af deltagere, men mindst lige så meget, hvad folk får med sig hjem, og hvad vi her i Sønderborg høster af ideer. Klima- og energiløsninger er det område med det største vækstpotentiale. Det er der stadig virksomheder, som ikke helt har set mulighederne i. Måske får de en øjenåbner med sådan en konference.

Annonce

Vi tilbyder gerne andre at se på de produkter, vi har skabt her i Sønderborg. På den måde bliver vi samtidig markedsført og rollemodel for andre.

Formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen.

Klima & Bright Green Business

Erhvervskonferencen Klima & Bright Green Business gennemføres på Sønderborg Teater 14. januar 2019 kl.13 til 19 afsluttende med middag.Arrangørerne - Sønderborg Lokal TV og Project Zero - regner med omkring 300 deltagere, som skal betale hver 760 kroner eksklusiv moms for arrangementet.

Blandt foredragsholderne er finansminister Kristian Jensen(V), koncernchef i Danfoss, Kim Fausing, meteorolog Jesper Theilgaard, der har gjort sig til stærk fortaler for klimavenlige energiløsninger, direktøren for Danmarks grønne tænketank, Concito, Christian Peter Ibsen, brandingforsker Ole Have Jørgensen, dekan ved SDU's Tekniske Fakultet, Henrik Bindslev, professor for Energiplanlægning, Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen, direktør for Better Energi A/S, Nicolai F. Andersen og repræsentant for Energibyerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, borgmester Hans Østergaard.

Tilmelding senest 7. januar 2019 til Sønderborg Lokal TV på mailen sltv.nemtilmeld.dk

Yderligere information kan fås hos formanden for Sønderborg Lokal TV, Knud Sveistrup på formand@sltv.dk eller telefon 21 25 42 22.

Temaredaktør på Sønderborg Lokal TV, Claus Elgaard, var med til at lave tv-serien "Den store omstilling" og tilrettelægger af klimakonferencen 14. januar næste år i Sønderborg Teater. Foto: Timo Battefeld

Globale megatrends

Også Sønderborg Kommune har en rolle i konferencen. Ud over den årlige driftsstøtte til Project Zero, er der ydet et tilskud til konferencen på 25.000 kroner.

- Vi tilbyder gerne andre at se på de produkter, vi har skabt her i Sønderborg. På den måde bliver vi samtidig markedsført og rollemodel for andre, siger formanden for kommunens erhvervsudvalg, Gerhard Bertelsen fra Slesvigsk Parti.

Blandt de øvrige støtter er Linak og Danfoss. Sidstnævnte sender koncernchef Kim Fausing til konferencen. Også Syddansk Universitet og Aalborg Universitet er repræsenteret.

Meningen er da også, at de tre aktører - det offentlige, de private og uddannelsesinstitutioner i samspil skal nytænke ud fra de tre store strømninger, der er globalt: nemlig urbanisering (bosætning i byer), elektrificering og digitalisering - altså intelligente løsninger. I fagsprog kaldes samarbejdsmodellen mellem de tre aktører for "Triple Helix" - en sammensætning af stabile molekyler, der har en stor fælles styrke.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce