Annonce
Læserbrev

Klimaomstilling er en bunden dagsorden

Forleden oplevede vi det første døgn uden nye dødsfald grundet covid-19. Selvom antallet at indlagte er svagt stigende, kan vi dog formodentlig nu se frem til en gradvis åbning af vores samfund efter den mest omfattende, dyreste og alvorlige pandemi i vor tid.

Mens vi holder et fast blik på en sikker og forsvarlig genåbning, bør vi i byrådet snarest rette fokus imod klimaet. Forleden fremlagde regeringen sit første egentlige udspil, og i takt med at Folketinget forhåbentlig kan lægge coronakrisen bag sig, vil vi også se flere udspil på klimaområdet med udgangspunkt i klimaloven fra 2019 ramme kommunerne.

I Varde er det indtil nu blevet ved ordene. Som kommunens største virksomhed er det naturligt, at vi i lighed med dansk erhvervsliv kommer i arbejdstøjet og indtænker større bæredygtighed, biodiversitet, energineutralitet samt nedbringelse af CO2 i alle dele af den kommunale virksomhed.

Konkret foreslår vi, at vi i byrådet allerede i efteråret indleder forhandlinger om en klimapolitisk handleplan. En klimapolitisk handleplan bør, for at have nogen effekt, placeres så centralt i de kommunale beslutningsprocesser, så den konkret indtænkes i alle dele af vores forvaltning af anlæg, service og drift. Udgangspunktet bør derfor være konkrete forvaltningsspecifikke handleplaner for såvel bæredygtighed, energineutralitet, biodiversitet samt CO2-reduktioner og konkrete mål at pejle efter.

Det bliver ikke en gratis omgang at omstille Varde Kommune, men klimaomstillingen er en bunden dagsorden, hvis vi skal kunne leve op til de krav som fremtiden vil stille til os alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce