Annonce
Læserbrev

Klimavenlig energi på land skaber udvikling

Annonce

Læserbrev: Vindmøller på land er i dag en hjørnesten i den danske elproduktion. Det bliver det også i fremtiden sammen med havvind.

Men der er to væsentlige forskelle. Landvind kan i dag opføres uden støtte fra staten, som det er tilfældet med vindmøllerne i både Haved og Rejsby Hede, i Tønder Kommune. Møller på land er simpelthen billigere end på havet. Og havvind skaber ingen udvikling i vores lokalområde. Det kan møllerne i Haved og Rejsby Hede, hvor lokalbefolkningen gennem en aktiv indsats får større del i økonomien.

Det står klart, at vi skal finde den rette balance mellem økonomi, natur og hensyn til mennesker. Det gælder i dette projekt som i alle andre. Men udvikling er vi nødt til at have i kommunen.

Vi skal skabe et område, som de unge flytter til i stedet for fra. Det kræver økonomisk udvikling, og de unge kræver i stigende grad bæredygtig udvikling.

Derfor er det også forkert, når familien Hvidt her i avisen (23/1, 29/1, 2/2) anklager projekter for at skade området og påstår, at møller bare kan sættes op på havet. Det får området ikke noget ud af og energien kommer til at koste mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ført bag lyset

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce