Annonce
Aabenraa

Kliplev flagede for sammenhold - ikke for at feste

Alle borgere i Kliplev med flagstang hejser flaget hver lørdag klokken 10. Foto: Timo Battefeld
Der var bred opbakning i Kliplev til opfordringen om at hejse flaget lørdag formiddag. Byen brugte Dannebrog til at vise fællesskab midt en tid, hvor borgerne ellers holder afstand.

Kliplev: Allan Jessen Theede og hans 11-årige søn Pelle var tidligt på færde lørdag morgen. Med 20 dannebrogsflag under armen drog de rundt til de flagstænger, der er placeret ved indfaldsvejene til Kliplev.

For selvfølgelig skulle Kliplé Mærkens flag og flagstænger også i brug, da beboerne i Kliplev lørdag formiddag viste fællesskab og sammenhold ved at hejse flaget.

Allan og Pelles eksempel blev hurtigt fulgt af indbyggerne, og da klokken blev ti vejede Dannebrog også fra de fleste af byens private flagstænger. Folk, der ikke have en flagstang selv, havde i stedet hængt papirflag eller små stofflag op i hække og og på plankeværker foran husene.

Initiativet til den fælles flaghejsning var taget af Søren Frederiksen, der er byrådsmedlem og næstformand i lokalrådet i Kliplev. Via byens facebookgruppe, opfordrede han sine medborgere til at få det rød-hvide flag til tops.

Planen er, at det skal fortsætte hver lørdag lige så længe, vi i Danmark skal holde afstand til hinanden på grund af den truende coronavirus.

Det er dog ikke kun om lørdagen, coronakrisen sætter sit præg på Kliplev.

- Det sker ikke meget i Kliplev for tiden. Godt nok er det også en stille by til hverdag, men ikke så stille, siger Søren Frederiksen.

Annonce

Flaget hejses hver lørdag

Planen er, at Dannebrog skal til tops i Kliplev hver lørdag så længe Danmark er lukket ned på grund af smittefare.

Og hver lørdag er der en flaske gin på højkant til den, der tager det bedste billede.

Kliplev Kills Corona

Hver lørdag sætter Søren Frederiksen en flaske af sin egen hjemmedestilerede gin på højkant til den Kliplev-borger, der uploader det bedste billede af flag og flaghejsning.

Den hjemmebryggede gin har til lejligheden fået navnet, Kliplev Kills Corona.

I det hele taget bliver kreativiteten taget i brug i disse tider. Det gælder rigtigt mange steder i samfundet, Det gælder mange steder rundt om i landet - og ikke mindst i Kliplev.

Her holdt beboerne på Agernvej for eksempel alternativ gadefest fredag eftermiddag. De satte stole ud i indkørslen og skålede så med naboerne på langdistance.

Kliplev er ikke den eneste by, der hejser flaget hver lørdag. Ideen er også taget op i mange andre landsbyer - for eksempel i Løjt Kirkeby.

I Kliplev blev lørdagens flaghejsning dog lidt speciel. Da flagene var kommet op, indløb nemlig meddelelsen om, at en af byens ældste indbyggere var gået bort. (Ikke på grund af corona)

- Jeg snakkede med forskellige om, hvad vi skulle gøre, og vi blev enige om at lade flagene hænge på hel stang. Det ville give stor forvirring, hvis vi begyndte at melde noget andet ud, fortæller Søren Frederiksen.

- Vi flager jo ikke, fordi vi fester. Vi flager for at vise sammenhold, og det har alle brug for i denne tid, understreger han.

Allan Jessen Thede sørgede for, at flagene ved indfaldsvejene til Kliplev også blev hejst. Foto: Timo Battefeld.
Kliplev Kills Corona hedder denne gin, som er præmien for det flotteste billede af de mange hejste flag. Brygmester er Søren Frederiksen. Foto: Timo Battefeld
Alle borgere i Kliplev med flagstang hejser flaget hver lørdag klokken 10.Foto: Timo Battefeld
Der var solskin, men også et par mørke morgenskyer over Kliplev lørdag. Foto: Timo Battefeld
Allan Jessen Theede er en af de aktive i Kliplev - blandt andet i forbindelse med Kliplé Mærken. Foto: Timo Battefeld.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce