Annonce
Esbjerg

Kloakarbejdet i Esbjerg fortsætter: Nu skal Rørkjær graves op

DIN Forsyning skal i gang med at separatkloakere i Rørkjær-området i Esbjerg. Billedet stammer fra tidligere gravearbejde. Arkivfoto: Morten Pedersen
Til april går Din Forsyning i gang med et større kloakarbejde i Rørkjær-området. Projektet er fortsættelsen af arbejdet, der har været udført syd for Baggesens Allé siden sommeren 2020, og arbejdet forventes blandt andet at aflaste det lavtliggende område ved Ringen, som er plaget af oversvømmelser i forbindelse med kraftig regn.

Esbjerg: Din Forsyning går nu i gang med at lave separatkloakering i Rørkjær-området. Arbejdet begynder allerede efter påske, og der skal graves i en lang række gader i digterkvarteret.

Arbejdet starter i Grønnegade ved Baggesens Allé lige efter påske, og efterfølgende vil også Rørkjærsgade, Ewalds Allé, Ringen, Bag Møllen, Blichers Allé, Grundtvigs Allé, Ingemanns Allé, Baggesens Allé og Carit Etlars Allé blive berørt frem mod juli næste år, hvor arbejdet forventes færdigt.

Kloaksepareringen betyder, at regnvand og spildevand bliver adskilt, så regnvand kan ledes udenom renseanlægget. Og kloakarbejdet har været længe ventet hos beboerne i Ringen, der flere gange har været plaget af oversvømmelser.

Annonce

- Den store fordel ved arbejdet er, at det nedbringer mængden af oversvømmelser i forbindelse med kraftig regn. Ringen er et lavtliggende område, og derfor er der ofte problemer med oversvømmelse i forbindelse med kraftig regn. Nu adskiller vi regn- og spildevand i området, så regnvandet ikke laver ballade. Og det er vigtigt at understrege, at det her er et tæt samarbejde med de mennesker, der bor i området. Vi opnår først den ønskede effekt, når alle har sørget for at adskille regn- og spildevand inde på deres egen grund, siger projektleder Tommy Andersen i en pressemeddelelse.

Helt konkret flyttes overfladevandet fra blandt andet Baggesens Allé, Ewalds Allé og Ringen til et nyetableret kloaksystem, der er dimensioneret, så der er bedre plads til vandmængderne, og hvor risikoen for oversvømmelser bliver mindre.

Planlægning er afgørende

Inden forsyningsselskabet stikker spaden i jorden for at separatkloakere, ligger der et stykke planlægningsarbejde, som gør, at det ikke altid er muligt at lave kloakarbejdet samtidig med andet gravearbejde.

- Når vi går i gang med at separatkloakere i et område, er det en del af en større plan. Kloakken er et stort sammenhængende system, og derfor skal vi tænke os godt om og have blik for helheden, når vi planlægger vores indsatser. Med andre ord ligger der et planlægningsarbejde forud for gravearbejdet. Det er ikke bare ”frem med gravkoen og så afsted”, siger Tommy Andersen.

Separatkloakering

Kloakarbejdet betyder, at regnvand og spildevand fra ejendomme vil blive adskilt, hvilket dels skal bidrage til færre oversvømmelser og færre overløb i forbindelse med kraftig regn, fordi der ikke er det samme pres på kloakken. Dels skal det mindske belastningen på renseanlægget, fordi regnvandet ledes udenom renseanlægget.

Gravearbejdet kan følges i Facebook-gruppen ”DIN Forsyning graver i Rørkjær-området”. Her vil der komme løbende opdateringer, efterhånden som arbejdet skrider frem.

- Det vigtige planlægningsarbejde er forklaringen på, at det ikke altid er muligt at koordinere gravearbejde med andre aktører, der også har gravearbejde, selvom vi har en tæt dialog og i vid udstrækning koordinerer vores arbejde. Men vi er nødt til at sikre os, at vi ikke graver i blinde. Og vi tager selvfølgelig hensyn til hinandens arbejde, understreger han.

Han nævner som et eksempel, at gravearbejdet blandt andet krydser cykelstien på Baggesens Allé, og her har Din Forsyning fokus på at bruge skånsomme metoder, hvor asfalten ikke skal brydes op.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

B&O-kongen hyldet: Annette Heick for fuld musik ved stor reception

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Efter en komplet makeover er graffitien tilbage på busstationen: - Det er jo noget svineri, og de tager mine penge

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter en trafikulykke

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Team Esbjerg For abonnenter

Det måtte Brest eller bære: Team Esbjerg formåede ikke at levere på øverste niveau

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Annonce