Annonce
Læserbrev

Klog kovending af Wammen

Man kan da kun give Christian Friis Hansen i lederen i JydskeVestkysten den 6. november ret i, at det er et klogt træk ikke at sænke tilskud til de private skoler, som især ville have ramt private skoler i udkantsområder i landet, og redaktøren kommer med en række gode begrundelser for hvorfor det er en dum idé.

Det er ikke kun landsbyer på fastlandet der ville være blevet ramt af besparelser, men sikkert også mange efterskoler som beriger de unge elever som bor på skolerne med undervisning og lærer dem at arbejde sammen i skoletiden og om aftenen samt at udvikle et godt kammeratskab og en fælles forståelse for det at arbejde sammen.

Mange af de efterskoler ligger på mindre øer i Danmark, jeg kender selv til to på Samsø, hvor ca. 40 elever arbejder sammen om undervisningen og i fritiden dyrker sejlsport på højt plan, og får undervisning i sejlads, der for de flestes vedkommende ender med et duelighedsbevis til sejlbåde, med ret til at føre mindre fartøjer. Der foregår også mange andre aktiviteter på efterskolerne på Samsø.

Øen har meget stor glæde af de mange unge mennesker, der også gavner de lokale handlende i byerne på øen, og sætter lidt liv i gadebilledet uden for turistsæsonen.

Det må da være muligt at finde 300 millioner kr. for Wammen andre steder i stedet for nedskæringer på skoler, der fungerer udmærket.

Og se så at få folkeskoleloven til at fungerer til forældrenes tilfredshed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce