Annonce
Læserbrev

Klog kovending af Wammen

Man kan da kun give Christian Friis Hansen i lederen i JydskeVestkysten den 6. november ret i, at det er et klogt træk ikke at sænke tilskud til de private skoler, som især ville have ramt private skoler i udkantsområder i landet, og redaktøren kommer med en række gode begrundelser for hvorfor det er en dum idé.

Det er ikke kun landsbyer på fastlandet der ville være blevet ramt af besparelser, men sikkert også mange efterskoler som beriger de unge elever som bor på skolerne med undervisning og lærer dem at arbejde sammen i skoletiden og om aftenen samt at udvikle et godt kammeratskab og en fælles forståelse for det at arbejde sammen.

Mange af de efterskoler ligger på mindre øer i Danmark, jeg kender selv til to på Samsø, hvor ca. 40 elever arbejder sammen om undervisningen og i fritiden dyrker sejlsport på højt plan, og får undervisning i sejlads, der for de flestes vedkommende ender med et duelighedsbevis til sejlbåde, med ret til at føre mindre fartøjer. Der foregår også mange andre aktiviteter på efterskolerne på Samsø.

Øen har meget stor glæde af de mange unge mennesker, der også gavner de lokale handlende i byerne på øen, og sætter lidt liv i gadebilledet uden for turistsæsonen.

Det må da være muligt at finde 300 millioner kr. for Wammen andre steder i stedet for nedskæringer på skoler, der fungerer udmærket.

Og se så at få folkeskoleloven til at fungerer til forældrenes tilfredshed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce