Annonce
Debat

Klokkeklar Britta-dom

Annonce

Læserbrev: En klokkeklar dom til Britta Nielsens tre børn. De fik sammenlagt en fængselsdom på 7,5 år for groft hæleri for 51 millioner kroner. Rettens dommere var helt klare i mælet: De tre børn vidste eller burde vide, at pengene kom fra deres mors årelange kriminelle hærgen i Socialstyrelsen.

I en lang årrække malkede Britta Nielsen som betroet medarbejder Socialstyrelsen for 117 millioner kroner, og hun sendte 51 millioner kroner videre til børnene. Penge, der skulle være gået til samfundets aller svageste og til sociale støtteprojekter. Britta delte rundhåndet ud af svindel-millionerne til børnene, der kastede sig over dyre hesteindkøb, dyre biler, rejser og ejendomsopkøb i både Sverige og Sydafrika.

Børnene påstår, at de troede, at pengene kom fra arv. Deres far var en dygtig almindelig bryggeriarbejder på Carlsberg og efterlod en arv på 290.000 kroner, har Retten slået fast. Så børnenes uskyldighed er meget grundigt blevet skudt ned.

Børnene har stort set aldrig haft et almindeligt arbejde. Mor Britta stod for, at der aldrig var pengemangel. For at sætte millionerne i perspektiv har jeg leget lidt med tallene. Hæleri for 51 millioner, og børnene kommer nok til at ruske tremmer i cirka fire år - der er normalt halv tid for god opførsel. Det betyder, at de afsoner for en million kroner om måneden eller 30.000 kroner om dagen. En ganske god "dagløn" sammenlignet med de socialt svage, der ikke har salt til ægget. Det blev en retfærdig klokkeklar Britta-dom, der nu også er sendt videre til børnene: Hæleren er ligeså god som stjæleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce