Annonce
Kultur

Klokkeren vender tilbage - puslespil i travlt efterår

Både Lars Mølsted som Quasimodo og Mads M. Nielsen som den onde diakon Frollo er tilbage på scenen, når Fredericia Teater genopsætter Klokkeren fra Notre Dame fra den 4. oktober og en måned frem. Arkivfoto: Søren Malmose
Skuespillerholdet til den hjemvendte "Klokkeren fra Notre Dame" er klar. De fleste pladser indtages af skuespillere fra den tidligere opførelse, men da Tarzan-musicalen samtidig er på scenen i Aarhus Musikhus, er der enkelte ændringer.
Annonce

Fredericia: Når Fredericia Teater fra den 4. oktober igen skal genlyde af klokkeklang fra Notre Dame, bliver det med stort set samme besætning, som bar teatrets store succes for et par år siden. Anmelderne og publikum skamroste opsætningen af Disney-forestillingen, og der bliver chance for igen eller for første gang opleve den Reumert-belønnede forestilling.

Lars Mølsted fik en Reumert som årets sanger for sin præstation som Quasimodo, og han er tilbage i rollen i genopsætningen. Det samme er Mads M. Nielsen i rollen som ærkediakonen Frollo. Det bliver desuden gensyn med Bjørg Gamst som sigøjnerkvinden Esmeralda.

Derudover byder genopsætningen på nye ansigter heriblandt Emil Birk Hartmann som soldaten Phoebus de Martin og Oliver Aagaard-Williams som sigøjnerkongen Clopin Trouillefou.

Det er et kæmpepuslespil, men det er gået rigtig fint op.

Teaterchef Søren Møller om to samtidige store opsætninger

Annonce

Logistisk puslespil

Genopsætningen har udløst et større puslespil af planlægning, fordi Fredericia Teater også skal være på plads i Aarhus Musikhus med Tarzan-musicalen, som skal fortsætte til Falkonerscenen i København.

- Det er gået rigtig fint op, men har været lidt af en opgave, siger teaterchef Søren Møller.

Både skuespillerne Diluckshan Jeyratnam og Bjørg Gamst havde roller i begge musicals. Diluckshan Jeyratnam spillede rollen som sigøjnerkongen Clopin i "Klokkeren fra Notre Dame". Bjørg Gamst spillede Jane i "Tarzan".

- Diluckshan spiller sin rolle i "Tarzan", mens Bjørg Gamst spiller i "Klokkeren fra Notre Dame", siger Søren Møller.

Rollen som Jane spilles af Regina Slot, som var såkaldt alternerende i rollen i Tarzan-opsætningen i Fredericia.

Over 120.000 fik set Klokkeren fra Notre Dame-musicalen i enten Fredericia eller København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce