Annonce
Kultur

Klokkeren vender tilbage - puslespil i travlt efterår

Både Lars Mølsted som Quasimodo og Mads M. Nielsen som den onde diakon Frollo er tilbage på scenen, når Fredericia Teater genopsætter Klokkeren fra Notre Dame fra den 4. oktober og en måned frem. Arkivfoto: Søren Malmose
Skuespillerholdet til den hjemvendte "Klokkeren fra Notre Dame" er klar. De fleste pladser indtages af skuespillere fra den tidligere opførelse, men da Tarzan-musicalen samtidig er på scenen i Aarhus Musikhus, er der enkelte ændringer.

Fredericia: Når Fredericia Teater fra den 4. oktober igen skal genlyde af klokkeklang fra Notre Dame, bliver det med stort set samme besætning, som bar teatrets store succes for et par år siden. Anmelderne og publikum skamroste opsætningen af Disney-forestillingen, og der bliver chance for igen eller for første gang opleve den Reumert-belønnede forestilling.

Lars Mølsted fik en Reumert som årets sanger for sin præstation som Quasimodo, og han er tilbage i rollen i genopsætningen. Det samme er Mads M. Nielsen i rollen som ærkediakonen Frollo. Det bliver desuden gensyn med Bjørg Gamst som sigøjnerkvinden Esmeralda.

Derudover byder genopsætningen på nye ansigter heriblandt Emil Birk Hartmann som soldaten Phoebus de Martin og Oliver Aagaard-Williams som sigøjnerkongen Clopin Trouillefou.

Annonce
Det er et kæmpepuslespil, men det er gået rigtig fint op.

Teaterchef Søren Møller om to samtidige store opsætninger

Logistisk puslespil

Genopsætningen har udløst et større puslespil af planlægning, fordi Fredericia Teater også skal være på plads i Aarhus Musikhus med Tarzan-musicalen, som skal fortsætte til Falkonerscenen i København.

- Det er gået rigtig fint op, men har været lidt af en opgave, siger teaterchef Søren Møller.

Både skuespillerne Diluckshan Jeyratnam og Bjørg Gamst havde roller i begge musicals. Diluckshan Jeyratnam spillede rollen som sigøjnerkongen Clopin i "Klokkeren fra Notre Dame". Bjørg Gamst spillede Jane i "Tarzan".

- Diluckshan spiller sin rolle i "Tarzan", mens Bjørg Gamst spiller i "Klokkeren fra Notre Dame", siger Søren Møller.

Rollen som Jane spilles af Regina Slot, som var såkaldt alternerende i rollen i Tarzan-opsætningen i Fredericia.

Over 120.000 fik set Klokkeren fra Notre Dame-musicalen i enten Fredericia eller København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce