Annonce
Varde

Klokkerne kimer i Helle Hallen ledsaget af forførende sigøjnerdans

Tenna Rude Duedal for fuld udblæsning, som sigøjnerleder i Klokkeren fra Notre Notre Dame, der spiller i Helle Hallen denne weekend. Foto: Tatjana Johnsson
Den klassiske musical Klokkeren fra Notre Dame kan opleves i denne weekend, hvor HATS opfører deres novemberspil for fulde gardiner.
Annonce

Årre: Årets novemberspil i HATS - Helle Amatør Teater Samvirke er Klokkeren fra Notre Dame.

44-årige Tenna Rude Duedal fra Årre har en bærende rolle i forestillingen som sigøjnerlederen Clopin. Til daglig er hun pædagog i Lunde.

- HATS har været en del af mit liv i mere end 25 år, og jeg nyder at være i et teaterfællesskab, fordi det kan noget blandt andet på tværs af alder, siger Tenna Rude Duedal og tilføjer:

- Jeg kan sagtens lære noget af en 16-årig og omvendt. Her er vi kun så stærke på scenen, som det svageste led. Vi har brug for hinanden i hver en scene, så vi må løfte i flok. Her er der fokus og anerkendelse af de bløde værdier, at man er omsorgsfuld og god ved hinanden. Det handler ikke bare om at være bedst.

- For mig er det fedt at smide den private rolle som Tenna mor til tre og for en stund leve mig ind i helt andre skæbner, siger hun.

- Jeg kan godt være skrap og måske lidt af en diva, men det er der også plads til, siger Tenna Rude Duedal med et glimt i øjet, inden hun haster videre for at varme stemmen op.

Klokkeren fra Notre Dame

- Klokkeren fra Notre Dame af Victor Hugo, er skrevet i 1831, og er en historisk fortælling fra middelalderens Paris.

- Handlingen tager udgangspunkt i byens katedral, hvor den pukkelryggede Quasimodo og andre væsner bor i klokketårnet.

- Her er alt hvad hvad hjertet kan begære i et eventyr om venskab, romantik, lidt ondskab blandet med kontrastforskelle mellem og rig og fattig.

- Evigtgyldige værdier som retfærdighed, ligestilling og plads til alle slags danner rammen for en klassiker.

- Klokkeren fra Notre Dame spiller lørdag og søndag i Helle Hallen.

www.hats.dk

Annonce

Klokkeren

Anders Kobbelgaard er 22 år og fra Oksbøl. Han har den legendariske rolle som Quasimodo i tårnet.

- Jeg har altid sunget og spillet teater, det er lige mig, siger Anders Kobbelgaard, der blev opfordret til at være med i den eksakte rolle.

En udfordrende en af slagsen.

- Det er ret hårdt at være i en foroverbøjet kropspositur og synge for fulde hals, siger Anders Kobbelgaard, der udover teater også samler og maler modeller til forskellige spil.

- Jeg er på mit tredje sabbatår. Der er så mange muligheder i forhold til fremtidsplaner. Lige nu drømmer jeg mest om at blive sølv- eller guldsmed, siger den kreative klokker.

Annonce

Munkekor

Varde Mandskor er med i fem scener i stykket. De skaber den helt rette katedralstemning med deres dybe, messende stemmer, og er iført munkekutter og store kors.

- Vi er 21 modne mænd i koret, hvor jeg er den yngste på 52 og den ældste herre er faktisk rundet de 90 år, siger formand for koret Henrik Bay, der opfordrer folk til at kigge forbi Helle Hallen denne weekend og få en teateroplevelse i selskab med 29 aktører på scenen, der er akkompagneret af et femmandsorkester i en forestilling fuld af liv og inciterende dansenumre.

Det er en kroget kropspositur den pukkelryggede klokker fra Notre Dame i skikkelse af Anders Kobbelgaard fra Oksbøl må indtage. Foto: Tatjana Johnsson
Der bliver danset sigøjnerdans til inciterende rytmer fra et femmandsorkester i Klokkeren fra Notre Dame. Foto: Tatjana Johnsson
Et munkemandskor fra Varde er med på scenen i Klokkeren fra Notre Dame i Helle Hallen. Her ses de back stage inden aftenens forestilling. Foto: Tatjana Johnsson
Anders Kobbelgaard er Klokkeren fra Notre Dame. Foto: Tatjana Johnsson
Der er altid kostumer, der skal have en opstramning og lidt reparation på en teaterforestilling. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce