Annonce
Tønder

Efter polemik og beskyldninger om kammerateri: Lokale profiler opfordrer virksomhed til at byde på historisk gård 

Henning Christiansen giver sammen med to fremtrædende klosterborgere i et Facebook-opslag deres fulde støtte til kommunikationsbureauet Kalb, som har vist interesse for at købe ejendommen Åved i Løgumkloster. Vi er trætte af at ting tales ned, vi ønsker ting skal glide, skriver de. Arkivfoto: Uwe Iwersen
En trio af fremtrædende erhvervsfolk fra Løgumkloster støtter Kalb og opfordrer de to erhvervskvinder, Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt, til at købe gården Åved. Hvem skulle ellers, spørger de.

LØGUMKLOSTER: Den megen polemik om salget af gården Åved i Løgumkloster og slet skjulte beskyldninger om kammerateri i læserbreve af Mogens Nielsen og den lokale Venstre-formand Peter Nielsen, har nu fået Henning Christiansen, bilforhandler og formand for Klostermærken til at lægge et opslag op på Facebook i samarbejde med Leif Hansen og Jan Muus.

Opslaget indledes med ordene: "Byd Kalb Byd".

Henning Christiansens reaktion kommer i forlængelse af, at Tønder Kommune i oktober besluttede at sætte Åved til salg. Her har kommunikationsbureauet Kalb har haft til huse siden 2010.

Salgsfremstødet kom i forlængelse af en henvendelse fra virksomhedsejerne Marianne Kalb og Kirsten von Wildenradt om kommunen kunne være interesseret i at sælge ejendommen. Det besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen, at kommunen var, og efter en vurdering fra to mæglere blev ejendommen udbudt til en mindstepris på 2,7 millioner kroner.

Fnidder

Herefter begyndte beskyldningerne om kammerateri og urent trav at flyve gennem luften. Den polemik ville de to erhvervskvinder ikke være en del af. I meget kontante vendinger gjorde de det i JydskeVestkysten klart, at de ikke ville inddrages i interne og dem uvedkommende magtkampe, og at de ikke længere var interesserede i at købe ejendommen. Desuden luftede de tanken om at flytte til en anden lokalitet i en anden kommune.

Det fik så Henning Christiansen og de to øvrige klosterborgere til tasterne.

- Vi vil i Løgumkloster gerne sende et helt klart signal til omverdenen om, at vi her ønsker, at der skal ske udvikling, dertil har vi aktive foreninger, virksomheder og borgere. Vi vil ikke lade os forvrænge af unødige stopklodser. Vi er trætte af, at ting tales ned, vi ønsker ting skal glide, nemt og bekvemt, vi ønsker fremdrift, og ej fnidder i millimeter-klassen, skriver de på Facebook.

Annonce

Giv et bud

Indlægget er skrevet af trioen som privatpersoner. Men Leif Hansen er kendt som revisor og blandt andet kandidat for Slesvigsk Parti ved sidste kommunalvalg, Henning Christiansen er formand for Klostermærken og Jan Muus er formand for Handels- og Håndværkerforeningen i byen.

Trioen er træt af, at de samme personer igen og igen taler tingene ned og spreder negative tanker i Løgumkloster. I Facebook-opslaget skriver trioen, at den ikke kan se anden og bedre idé end at "Kalb'erne" skal give et bud på Åved ved et ordinært udbud:

"Alt andet ville være tåbeligt. Hvis lejemålet med Kalb'erne ikke fortsætter, og der ikke findes tilsvarende lejere bliver bygningerne særdeles værdiløse for Tønder kommune og for os. Så kære Kalb, Vi ønsker og håber, at I vil give et bud på ejendommen Åved. Hvem skulle ellers," skriver de.

Opslaget havde onsdag eftermiddag fået 140 likes, 24 primært positive kommentarer og 39 delinger på Facebook.

JydskeVestkysten har talt med Henning Christiansen, der ikke ønsker at udtale sig til avisen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Navne

50 år i brandmandstøjet: Flemming har kun misset én udrykning

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce