Annonce
Tønder

Klostermærken: Ordensmagten hilste på hr. og fru Danmark

Politiet var mødt op i en mobil politistation på Slotsengen for at få en snak med de gæster, der havde lyst til at slå et smut forbi. Foto: Cecilie Spottog Petersen
På kræmmermarked til Kloster Mærken lørdag var det ikke kun gæster på jagt efter et godt kup, der var på marked. Det var politiet også for at få en hyggelig snak med dem, der lagde et smut forbi mobilstationen.

Løgumkloster: Politiet var til stede på kræmmermarked til Kloster Mærken lørdag. Det var dog under meget afslappende omstændigheder, at det befandt sig på Slotsengen. De var mødt op for at få sig en snak med de gæster, der kom forbi politiets stand ved mobilstationen, som det var ankommet i.

- Vi er her for at være synlige og møde hr. og fru. Danmark, så vi kan møde dem og få en snak, hvis de er interesseret i det, sagde Thomas Madsen, der til dagligt har base i Sønderborg. Han var sammen med kollegaen Bent Jepsen, der er lokal betjent.

- Det er meget dejligt at være ude af bilen og være i kontakt her på pladsen. Jeg har mødt de første 50, jeg kender allerede, grinte Bent Jepsen.

I den korte tid de to betjente havde stået på pladsen, var der allerede flere nysgerrige gæster, der havde fået et kig ind i den mobile stationsbil og fået en snak med betjentene.

- Folk er kommet hen med spørgsmål vedrørende politiet og vores arbejde. Og så har forældre vist deres børn, at man sagtens kan tale med politiet. Børn kan blive lidt forskrækket, når de taler med os første gang. Men vi er her for at vise, at det kan man godt, sagde Thomas Madsen.

Annonce
- Folk er kommet hen med spørgsmål vedrørende politiet og vores arbejde. Og så har forældre vist deres børn, at man sagtens kan tale med politiet. Børn kan blive lidt forskrækket, når de taler med os første gang. Men vi er her for at vise, at det kan man godt.

Thomas Madsen, politibetjent i Sønderborg

Fyldte boder

Det var dog ikke kun politiet, som de mange gæsterne på dagens marked nysgerrigt kunne gå til. Det kunne de også i de mange kræmmerboder, der var opstillet op Slotsengen. Og der var både lædervarer, brugskunst, parfumer, nisser, tøj, boder med slikpinde, vafler og alt til heste, hunde og katte.

Som noget nyt var der også et separat børneland med karruseller for de mindste. Og så selvfølgelig traditionen tro masser af dyr i alle størrelser lige fra kaniner til heste.

Nåede man ikke kræmmermarked med børneland, kan man også gå på opdagelse blandt de mange boder søndag fra klokken 10.00 til 16.00 på Slotsengen i Løgumkloster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];