Annonce
Sport

Klubber mister point efter Hvidovre-konkurs

Hvidovres konkurs betyder, at flere klubber mister point. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ishockeyklubben Hvidovre Fighters er gået konkurs og aftenens kamp mod SønderjyskE er aflyst. Dette betyder, at de klubber, der har taget point mod Hvidovre, mister disse.

Konkurs: Hvidovre Fighters meddelte tirsdag formiddag efter længere tids økonomisk uføre, at klubben havde begæret sig selv konkurs.

Det får flere konsekvenser. Den første og umiddelbare blev, at aftenens kamp mod SønderjyskE blev aflyst.

Den næste konsekvens bliver, at alle kampe spillet mod Hvidovre nulstilles. Det skriver Dansk Ishockey Union i en pressemeddelelse.

- Det er en trist dag for dansk ishockey, og vi er kede af, at Hvidovre har måttet sige stop. Vi tager konkursen til efterretning og fortsætter ligaens med ni hold, står der i pressemeddelelsen.

Annonce

Yderligere konsekvenser af konkursen


  • De ni resterende klubber i Ligaforeningen træder snarest muligt sammen for at diskutere, hvorvidt strukturen for turneringen skal forblive den samme.
  • Lige nu spilles der med play-in mellem nummer otte og ni, men med ni hold tilbage kan det blive aktuelt at skippe play-in og gå direkte til kvartfinalerne.
  • Det betyder ligeledes, at Hvidovre tildeles et års karantæne fra Metal Ligaen og tidligst kan vende tilbage til landets bedste række i sæsonen 2020/21, hvis det økonomiske grundlag er i orden.
  • Hvidovres tilbagetrækning får ingen konsekvenser for stillingen i kampen om pladserne i Metal Final4, ishockeyens pokalturnering.

"Drønærgerligt"

Dermed mister SønderjyskE fire point fra deres to kampe mod det nu hedengangne Hvidovre Fighters.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Jeg kommer ikke til at stå her og sige, at jeg er glad, sur, skuffet. Det er nogle regler, vi ikke kan gøre noget ved. Det er bare sådan, det er, lyder reaktionen fra sportschef Kim Lykkeskov.

Hovedstadsklubbens konkurs er dog ikke kun negativ i tabelmæssig forstand for SønderjyskE. For afstanden fra sønderjydernes andenplads og op til Rungsted Seier Capital på førstepladsen er blevet mindsket, da Rungsted med Hvidovres exit mister ni point.

- Det er jo kedeligt, men det er regler. Jeg kan ikke stå her og glæde mig over sådan nogle ting. Hvis jeg glædede mig over det, havde jeg glædet mig over, at Hvidovre ikke var i ligaen længere. Hovedessensen er, at vi er kede af, at de ikke er her mere, og så står vi her med sådan nogle skrivebordspoint, som skal trækkes fra. Nogle er glade, nogle er kede af det og nogle af sure over det.

- Om jeg græder nok så meget, så får jeg ikke de fire point igen. Det eneste, vi er kede af, er, at Hvidovre ikke er med i ligaen længere. Det er drønærgerligt, siger Kim Lykkeskov.

Hjælpende hånd

Esbjerg Energy har til gengæld lidt mere at glæde sig over, for med Hvidovres farvel til ligaen rykker holdet væk fra play-in-pladserne og mister som den eneste klub ingen point.

- Det er aldrig godt at miste et hold i midten af sæsonen. På den anden side er der for os noget positivt i det, da nogle point vender. Det vigtigste er dog vores eget spil. Vi tabte de kampe, og det er ikke godt, siger cheftræner Mark Pederson, der dog vælger at se pointændringen som en hjælpende hånd:

- Vi må tage det positive med fra det her, men det er op til os selv at arbejde videre herfra.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Annonce