Annonce
Billund

Klubikon modtog ærestitel

Stoltheden var stor, da A.C. Nielsen til sin egen store overraskelse blev æresmedlem til fodboldklubbens sæsonafslutning. Foto: René Lind Gammelmark

A.C. Nielsen blev forleden hyldet for sit mangeårige arbejde i GGIF Fodbold.

Grindsted: Indtil i år havde GGIF Fodbold kun uddelt tre æresmedlemskaber siden stiftelsen i 1902, men ved sæsonafslutningens festligheder 8. juni kom en fjerde person i det fine selskab.

Det skete, da formand Søren Madsen overrakte en særlig t-shirt til A.C. Nielsen som bevis på, at han nu er blevet æresmedlem. En begivenhed, som hovedpersonen selv ikke ligefrem havde set komme.

- Jeg må indrømme, at det var en kæmpe overraskelse, som gjorde mig meget stolt, og jeg blev ekstra rørt af, at min kone, børn, børnebørn og svigermor pludselig kom frem i teltet ved overrækkelsen, siger han.

Annonce

Æresmedlem

Kun tre gange tidligere har GGIF Fodbold ifølge A.C. Nielsen uddelt æresmedlemskaber.Sidst det skete var i 2013, hvor tidligere formand Chris Ælmholdt blev hædret med tilsvarende manér.

Ifølge formand Søren Madsen giver æresmedlemskab officielt gratis adgang til førsteholdets kampe i serie 2.

Ingen bør fremover kunne være i tvivl om A.C. Nielsens særlige status i klubben. Skulle nogen alligevel få dårlig hukommelse, kan hovedpersonen selv minde dem om det med sin nye t-shirt, som han fik ved prisoverrækkelsen. Foto: René Lind Gammelmark

Alle har en relation

Søren Madsen var med til at indstille prisen, og ifølge ham findes der næppe en bedre klubmand end A.C. Nielsen. Det nye æresmedlem lægger utrolig mange ulønnede timer i fodboldklubben, hvor han har ansvaret for både baner og materialer.

Med undtagelse af syv år i Varde har han været en del af klubben fra 8-års alderen helt frem til sin nuværende alder på 56 år, og det har gjort ham til et uundgåeligt kendt ansigt.

- Uanset hvem man spørger blandt vores 500 medlemmer, så har de alle en relation til ham, siger Søren Madsen.

Nyder klubopgaverne

Selvom det bliver til mange timer på et år for A.C. Nielsen, har det aldrig været sur pligt for hovedpersonen.

- Jeg nyder det og slapper fuldstændig af med opgaverne. Der er i hvert fald ingen planer om at stoppe, siger A.C. Nielsen, som indtil for nylig brugte meget tid på at vande de tørre sommerbaner.

Ærestitlen i sig selv er stor for ham, men det betyder ligeledes meget, at han siden overrækkelsen har oplevet klubmedlemmer i alle aldre entydigt fortælle ham, at det var fuldt fortjent.

- Det giver mig meget motivation fremover. Jeg vil tænke tilbage på det som en hjælp, når der måtte komme nogle lidt tunge regnvejrsdage, som jeg skal igennem ude på fodboldbanerne, siger han.

A.C. Nielsen har da heller ikke tænkt sig at gemme trøjen væk i tøjskabet derhjemme.

- Jeg regner med at tage den på jævnligt og især ved festlige lejligheder, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce