Annonce
Sport

Kludemål sænkede EfB

EfB spiller sæsonens første hjemmekamp på lørdag kl. 15.00, hvor de tager imod FC Skanderborg på Esbjerg Atletikstadion. Arkivfoto: Lars Johansen.

Horsens: EfB's jyllandsseriehold måtte se værterne fra Horsens fS tage de tre point med en sejr på 3-1.

Her var det 2-1 målet, som EfB-træner Jakob Auerbach betegner som et kludemål, og to skader endte med at koste esbjergenserne muligheden for point.

- Det var lidt et træls nederlag. Efter en lidt skidt start fandt vi lidt rum og scorede på en omstilling, så vi gik til pausen med en god fornemmelse, fortæller Jakob Auerbach.

Den gode fornemmelse forsvandt et kvarter inde i anden halvleg, da esbjergenserne fik to spillere skadet på kort tid, hvorefter værterne atter bragte sig i front.

Forsøget på en sen udligning blev i stedet til 3-1 til værterne, da esbjergenserne fortsat forsøgte at presse på i slutningen, selvom de var nede med to mand grundet gule kort.

Horsens fS - EfB 3-1 (1-1).

Fodbold, jyllandsserien.

Mål: 1-0 Martin Holm (14.), 1-1 Rasmus Vilhelmsen (40.), 2-1 Martin Thomsen (66.), 3-1 Mads Damgaard, str. (90.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce