Annonce
Sydjylland

Klumme: Nej, dit barn skal ikke spille blokfløjte

Annonce

Tillad mig én gang for alle at gøre op med en myte.

Ingen mennesker i verden bryder sig om blokfløjte. Ingen.

Det er et tåbeligt instrument, det er et grimt instrument, og det lyder forfærdeligt.

Det er ydmygende for alle mennesker at spille blokfløjte, og sådan er det. Pardon my french, Michala Petri.

Da jeg som lillebitte, lyshåret, blåøjet dreng ville spille trommer eller elguitar i en alder af otte-ni år, skal jeg da lige love for, at mine drømme om verdensherredømme og genstand for pigers begejstring blev bremset ganske effektivt, inden de løb løbsk. Mine forældre kommer ikke fra musikalske hjem, og de har aldrig selv spillet instrumenter. Jeg ved ikke, hvem de spurgte til råds, da jeg ville til at henrykke verden, men udfaldet blev katastrofalt. Mine forældre blev overbevist om, at jeg skulle lære noder, og hvad værre var: Jeg skulle det lære gennem undervisning i blokfløjte. Jeg har haft en lykkelig barndom, men det er nok lige på dette punkt, der er begået en fejl så graverende, at det trækker ned fra et ellers klokkerent 13-tal.

Jeg blev sendt til blokfløjte-undervisning, og vi var kun tre på holdet. De to andre var piger, og det skal ikke ligge dem til last, men ingen drenge på otte-ni år gider at gå til noget som helst sammen med kun to piger. Som jeg husker det, hed den ene Rebekka, og den anden kan vi kalde Gunhild. De blev selvfølgelig skidegode til at spille på blokfløjte og lærte noder og alt muligt. Jeg blev måske nogenlunde, så jeg i det mindste kunne markere mig, når samtlige elever i 3.B på Holme Skole skulle spille Kim Larsens "Papirklip" samtidig. Forestil dig selv, kære læser, hvor skrækkelig en idé, det er.

Det er lige så skrækkelig en idé som blokfløjtens blotte eksistens.

Så hvis du er forælder og har et barn med mod på musik, er mit klare råd at lade barnet larme på trommer eller drive dig til vanvid på en elguitar. Evnerne skal nok blive leget frem, og i øvrigt kan/kunne hverken Paul Mccartney eller Kim Larsen noder.

Og uanset hvad: Nej. Dit barn skal ikke spille blokfløjte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce