Annonce
Rejser

Klumme: Pool-pøllen: den store stemningsdræber

Det er anden gang, at det er sket. Folk gider ikke at betale for bleer. Jeg ved ikke, hvad der sker for dem. Svin.

Tyskeren i solstolen ved siden af os er vred. Og med rette. I børnepoolen ligger der to brune lorte og sejler rundt. Dagen før havde der ligget brudstykker af lort på børnepoolens kant, og begge gange resulterede det i, at alle skulle op.

Og det er ikke sjovt, når man næsten lige er ankommet fra Tyskland, og solen står højt på himlen, varmen stikker i huden, og man har to små børn, som har glædet sig til at bade.

Annonce

Så vi nikker til den vrede mand og giver ham ret i alt, hvad han siger. Et hurtigt blik rundt på de andre småbørnsforældre gør det tydeligt, at en mindre revolte er under opsejling. For når man rejser med små børn, vil man bare gerne slappe af, og så dur det jo ikke, at der er lort i pool-vandet. Det er jo bare mere af det samme, som man netop er rejst på ferie for at slippe væk fra.

Tsunamien af skuffelse, som skyllede ind over forældre og børn ved poolen, fik mig til at kigge længselsfuldt over på ”adults only”-hotellet på den anden side af bugten. Det lå i en fjern og forunderlig verden, hvor der aldrig er lort i poolen. Eller hvor jeg tror, at presset for at være glad - hele familien - hele tiden - nok er mindre.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede. Vi skal bade i klart, blåt vand, kigge op i en skyfri himmel, omfavnes af lune vinde, spise lækker, autentisk mad, udfordres moderat på museer (ingen gider at skulle tænke alt for meget på en ferie) og nyde storbyens elektricitet eller naturens fredfyldthed.

Vigtigst af alt er det dog, at alle er glade. 

Og hvis nu ens mindre børn ikke har talt om andet end at bade i børnepoolen, og man selv har tænkt en lille pause ind i de maksimalt fem minutter, de formår at underholde sig selv på en ufarlig måde i vandet, så man også lige selv får lov til at lugte til konceptet ”ferie”, og der så er lort i poolen, så bliver man sur. Sådan rigtig sur.

Måske bliver man endda så sur, at man glemmer, at der ligger en vidunderlig børnevenlig strand med fløjlsblødt sand mindre end 100 meter væk.

Og det er ærgerligt. For det kunne jo være, at stranden viste sig at være et kæmpe hit. Og måske ville det i virkeligheden være sundt for mange af os at trykke lidt mere på ”pyt-knappen”, når vi er på ferie, så alle forventningerne ikke kommer til at spænde ben for det, der kunne blive en endnu mere fantastisk ferie end den planlagte. 

Men det er jo nemt at sige, når man ikke har små børn mere, og der ligger en lort i poolen. Har man det - små børn - har man nok mere lyst til at kyle ”pyt-knappen” hårdt efter det forældrepar, som tænkte, at det var smart lige at spare en ble.

Det er det ikke. Som i aldrig. Aldrig, aldrig, aldrig.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede.

Annonce
Danmark For abonnenter

Nu kan vi alligevel flyve med superjumbo efter coronaen

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Rejser For abonnenter

Kommentar: Man kan jo også bare køre selv

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce