Annonce
Livsstil

Klumme: Vejen til skole

Tegning: Mikkel Damsgård Petersen

Hånd i hånd. Den tager mellem 5 og 10 minutter afhængig af tempo og antal stop på vejen.

I dag var der tre stop. Det havde regnet det meste af natten, regndråberne lå som fine perler på forhavernes grønne tæpper, og duften viste straks vej ind i nuet og formildede min evige stræben efter punktlighed, også på min datters vegne.

For vi VAR jo i god tid som sædvanlig, og der var minimum 20 minutter til, at det ville ringe ind til en ny skoledag.

Annonce

Vi havde kun lige krydset vejen, inden første stop indfandt sig på det modsatte fortov. Det var til ære for en snegl, der i adstadigt tempo var på vej i retning af genboernes eventyrlige have.

Sneglehuset havde fine brune og gule striber med små, hvide stænk, og blot to skridt længere henne ad fortovet havde en nær slægtning planlagt samme strækning for dagen. Inden vi havde rundet hjørnet, begyndte min datter at fortælle om dagen, der ventede. Hvor spændende det ville blive, når hele klassen skulle have nye pladser i løbet af formiddagen, hvordan hun og veninden håbede, at de blev placeret ved siden af hinanden, og hvor meget hun glædede sig til fødselsdagen hjemme hos selvsamme, når skolen sluttede, og eftermiddagen begyndte.

Samtaleemnet drejede sig dog - akkurat som den plejer - over på hunderacer (lige nu er hun mest til golden retrievere, lysebrune), antallet af hunde (hun overvejer, om det er nok at have to), og hvordan hele planen bør udleves både økonomisk, praktisk og teoretisk, fra hun fylder 18 (hun må først få en hund, når hun bliver voksen).


De udveksler små hilsner. Hun i form af klap og snakken, han i form af logren og et slik på kinden, der nogle gange slasker op på hendes briller.


For ikke så snart, nummer 7 kommer til syne rundt om det næste hjørne, står Kenzo klar ved fortovet til at tage imod hende. De er for længst kommet på fornavn. At snakke med den sorte og godmodige hund, der er omtrent lige så høj som hun, er et fastlagt og vigtigt punkt i dagens skema. For dem begge.

De udveksler små hilsner. Hun i form af klap og snakken, han i form af logren og et slik på kinden, der nogle gange slasker op på hendes briller. Men hun griner bare, pudser rutineret brillerne i blusen og understreger, at Kenzo virkelig må være glad for hende.

Så ved man bare, at det bliver en god dag.

Det giver selvfølgelig sig selv, at Kenzo er et trækplaster - og ikke bare for min datter. Nogle morgener er der ligefrem kødannelse ud for nummer 7. Jeg ser ofte de samme to-tre hundeejere tålmodigt stå på fortovet, imens de firbenede får hånd om verdenssituationen. Jeg ser de store børn på cykel hoppe af cyklerne for at klappe Kenzo, inden de fræser videre. Og jeg har lagt mærke til, at de to drenge inde fra nummer 21 i denne uge er begyndt at fiske små godbidder op af lommerne på cowboybukserne.

I dag kom et par piger over vejen, da Kenzo og min syvårige var ved at hilse af.

- Vil du prøve at give ham en godbid? spurgte storesøsteren venligt og forklarede i en sidebemærkning den fornuftige mor på fortovet, at Kenzo jo er en stor hund, der sagtens kan håndtere at få flere godbidder om dagen, og at de i øvrigt havde masser af dem inde ovre hos dem. - til Kenzo selvfølgelig.

Det ville min datter hjertens gerne, og hun kastede tøvende den fiskeformede sag på fortovet, hvorefter den et splitsekund efter var pist væk.

- Mor, kan vi ikke købe en masse godbidder, så vi også har til Kenzo, spurgte min datter med et alvorligt blik, da vi gik længere hen ad fortovet og videre til skole.

Jeg fornemmede, at der her kunne være tale om en decideret glidebane, og jeg svarede i mangel på bedre, at jeg ville have det bedst med at tale med Kenzos mor og far først.

Det argument blev godtaget, og et farvelkram senere var jeg på vej tilbage ad fortovet uden mit sludrende selskab. Det begyndte at regne igen, og jeg lod lyden fra paraplyen føre mig af sted.

Selvfølgelig hen til Kenzo for at blive ønsket en god dag.

Det var det nu allerede.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Hvad betyder reglerne om delt bopæl for børne- og ungeydelsen?

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Tyskland

Dansk mindretal får en plads i Forbundsdagen: - Det er sensationelt

Tønder For abonnenter

Først vidste Tommy ikke, hvad han skulle bruge det gamle Danish Crown-slagteri til: Det gør han nu

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Sønderjyske Ishockey

Der er i den grad noget at revanchere: SønderjyskE skal komme med en helt anden attitude

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Livsstil

Cecilia droppede fuldtidsjobbet for at blive selvstændig: Nu broderer hun med mormors gamle sytråd

Haderslev

Yngre mand faldet otte meter ned fra tag: Indlagt i kritisk tilstand med svære skader

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Haderslev For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Haderslev ikke får en ny svømmehal i de næste mange år

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Annonce