Annonce
Kommentar

Klumme: Ville I savne os?

Annonce

Ville I savne os?

Det er et spørgsmål, vi – mine kolleger og jeg – stiller i disse dage, fordi mit firma, Jysk Fynske Medier, som mange andre medievirksomheder bliver nødt til at spare store millionbeløb og dermed fyre ansatte. Blandt andet fordi I, kære læsere, ikke vil betale for de artikler, vi skriver.

Nyheder, portrætter, navnestof og reportager er i manges opfattelse gratis. Hvorfor er det gode spørgsmål her, for det er jo ikke gratis at lave? Der sidder folk som mig hver dag og arbejder ligesom alle andre i denne verden, men vi kan ikke tillade os at tage penge for vores arbejde ligesom andre kan. Det er den folkelige mening, som vi hver dag skal forsvare os op imod, når læserne brokker sig over, at vi vil have penge for vores arbejde.

Det kan være opslidende, for der skal jo penge i kassen som i alle virksomheder. At vores artikler skal være gratis er en gammeldags opfattelse fra dengang, hvor alle betalte for den lokale avis på papir, og hvor de lokale butikker og virksomheder ikke havde andre steder at annoncere end i netop den lokale avis.

Sådan er det jo ikke længere. Papiravisen er om ikke en uddøende race så i hvert fald under pres, og lidt kynisk sagt kan man tælle nedgangen i betalende abonnenter i dødsannoncerne. Og de lokale butikker og virksomheder - ja, de kan jo fortælle om deres produkter gratis på Facebook og Instagram, og de bruger for det meste hellere deres penge på at booste deres opslag på de sociale medier eller betaler for annoncering på Google.

Her kommer dobbeltmoralen ind, og jeg risikerer at få hovedet kappet af, næste gang jeg viser mig på gågaden i Aabenraa. Men det er jo lidt komisk, at de, som siger, vi skal handle lokalt, selv lægger deres penge hos amerikanske firmaer. De handler ikke lokalt og støtter ikke den lokale avis i at fortælle om stort og småt i Aabenraa og omegn.

Alt dette gør, at der kommer færre penge i kassen hos os, og vi bliver færre og færre for hvert år, der går, til at give jer læsere de gode og de kritiske historier fra jeres lokalområde. Vi bliver færre til at holde øje med politikernes beslutninger, til at gøre jer læsere klogere på stort og småt og til at fortælle de positive historier om Aabenraa, som netop gør os stolte over at bo lige her i dette dejlige sønderjyske smørhul.

JydskeVestkysten kan ikke eksistere, uden at nogen vil betale for artiklerne.

Det gode spørgsmål er derfor: Ville I savne os, hvis vi ikke var her til at fortælle om livet i Aabenraa Kommune på godt og ondt?

Og hvis svaret er ja: Hvad vil I så gøre ved det?

Journalist Mette Christine Schulz spørger, om de lokale borgere og virksomheder ville savne de lokale medier, hvis de ikke er her mere. Foto: H.C. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce