Annonce
Kommentar

Klumme: Ville I savne os?

Ville I savne os?

Det er et spørgsmål, vi – mine kolleger og jeg – stiller i disse dage, fordi mit firma, Jysk Fynske Medier, som mange andre medievirksomheder bliver nødt til at spare store millionbeløb og dermed fyre ansatte. Blandt andet fordi I, kære læsere, ikke vil betale for de artikler, vi skriver.

Nyheder, portrætter, navnestof og reportager er i manges opfattelse gratis. Hvorfor er det gode spørgsmål her, for det er jo ikke gratis at lave? Der sidder folk som mig hver dag og arbejder ligesom alle andre i denne verden, men vi kan ikke tillade os at tage penge for vores arbejde ligesom andre kan. Det er den folkelige mening, som vi hver dag skal forsvare os op imod, når læserne brokker sig over, at vi vil have penge for vores arbejde.

Det kan være opslidende, for der skal jo penge i kassen som i alle virksomheder. At vores artikler skal være gratis er en gammeldags opfattelse fra dengang, hvor alle betalte for den lokale avis på papir, og hvor de lokale butikker og virksomheder ikke havde andre steder at annoncere end i netop den lokale avis.

Sådan er det jo ikke længere. Papiravisen er om ikke en uddøende race så i hvert fald under pres, og lidt kynisk sagt kan man tælle nedgangen i betalende abonnenter i dødsannoncerne. Og de lokale butikker og virksomheder - ja, de kan jo fortælle om deres produkter gratis på Facebook og Instagram, og de bruger for det meste hellere deres penge på at booste deres opslag på de sociale medier eller betaler for annoncering på Google.

Her kommer dobbeltmoralen ind, og jeg risikerer at få hovedet kappet af, næste gang jeg viser mig på gågaden i Aabenraa. Men det er jo lidt komisk, at de, som siger, vi skal handle lokalt, selv lægger deres penge hos amerikanske firmaer. De handler ikke lokalt og støtter ikke den lokale avis i at fortælle om stort og småt i Aabenraa og omegn.

Alt dette gør, at der kommer færre penge i kassen hos os, og vi bliver færre og færre for hvert år, der går, til at give jer læsere de gode og de kritiske historier fra jeres lokalområde. Vi bliver færre til at holde øje med politikernes beslutninger, til at gøre jer læsere klogere på stort og småt og til at fortælle de positive historier om Aabenraa, som netop gør os stolte over at bo lige her i dette dejlige sønderjyske smørhul.

JydskeVestkysten kan ikke eksistere, uden at nogen vil betale for artiklerne.

Det gode spørgsmål er derfor: Ville I savne os, hvis vi ikke var her til at fortælle om livet i Aabenraa Kommune på godt og ondt?

Og hvis svaret er ja: Hvad vil I så gøre ved det?

Annonce
Journalist Mette Christine Schulz spørger, om de lokale borgere og virksomheder ville savne de lokale medier, hvis de ikke er her mere. Foto: H.C. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce