Annonce
Esbjerg

Knald eller fald for håbet om nyt badeland: Ny bestyrelse er '99 procent sikker'

Fyldes mindst fem bestyrelsesposter ud til Støtteforeningen for Nordsøbadet Fanøs næste ekstraordinære generalforsamling holdes drømmen om et nyt badeland i live. Hvis ikke, så nedlægger støtteforeningen arbejdet, og bygningens ejere kommer til at stå med projektet selv. PR-foto
Efter længere tids usikkerheder ser det ud til, at en ny bestyrelse til Støtteforeningen for Nordsøbadet Fanø er realistisk. Den 21. februar skal der stemmes om de nye kandidater til bestyrelsesposterne, og bliver dermed sidste udkald for støtteforeningens arbejde med badelandet.

Fanø: Efter flere ugers usikkerheder, ser det ud til, at idéen om et nyt badeland på Fanø holdes oven vande. Den 21. februar mødes støtteforeningen for Nordsøbadet Fanø til ekstraordinær generalforsamling for at vælge en ny bestyrelse. Byrådsmedlem Kristine Kaas Krog (FL), der er med i den siddende bestyrelse, er overbevist om, at projektet kan komme videre efter næste møde.

- Jeg er 99 procent sikker på, at vi får valgt en ny bestyrelse. Der kan være mellem fem og syv i bestyrelsen, og vi har fået nok henvendelser nu, siger Kristine Kaas Krog.

Tilbage i december meldte den nuværende bestyrelse ud, at man ville trække sig fra projektet. Derfor blev der kaldt til ekstraordinær generalforsamling den 27. december for at finde en ny bestyrelse. Da der kun var to, der meldte sig, var der ikke nok til at opretholde en bestyrelse.

Siden da har den nuværende bestyrelse arbejdet på at finde nye folk, til at holde støtteforeningen kørende, og det ser nu ud til lykkes.

- Jeg synes, det er frygtelig dejligt. Der er ikke nogen af os i den siddende bestyrelse, der ønskede, at det skulle slutte. Det har ikke på noget tidspunkt været vores formål at lukke foreningen ned, siger Kristine Kaas Krog.

Nordsøbadet

  • I 2012 drejede Fanø Badeland nøglen om. Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder købte i 2014 faciliteterne, der har stået hen siden.
  • Etableringen af et nyt badeland på Fanø skal ske i et samarbejde mellem støtteforeningen og Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder.
  • Den 21. februar skal en ny bestyrelse vælges på Torvet, Fanø Skole klokken 18.30.
  • Bliver støtteforeningen ophævet, står Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder selv med projektet.

Et bedre samarbejde

Årsagen til at den siddende bestyrelse i støtteforeningen besluttede at trække sig tilbage i december var, at bestyrelsen ikke kunne etablere tilstrækkelig tillid og et sundt samarbejde med Ejerforeningen Fanø Bad Ferielejligheder. Badelandet ligger i ejerforeningens matrikelområde, og derfor er den forening også en vigtig spiller i projektet. Hvis der vælges en ny bestyrelse i støtteforeningen, skal denne også arbejde med at skabe et godt samarbejde.

- Alt afhænger af et godt samarbejde mellem de to parter, og de skal stadig komme til enighed. Jeg går ud fra, at samarbejdet bliver meget bedre med en ny bestyrelse i støtteforeningen, siger Kristine Kaas Krog.

Annonce

Opbakningen er der stadig

Hvis det mod forventning ikke lykkes at danne en ny bestyrelse den 21. februar, så er den nuværende bestyrelse nød til at nedlægge støtteforeningen og tilbagebetale alle midler til sponsorer og folkeaktier. I alt betyder det 705.000 kroner og 245 folkeaktier á 1.500 kroner.

- Folk har fået øjnene op for, at det her er sidste chance for badelandet. Der er stadig stor interesse i at videreføre projektet og få det til at lykkes. Det er bare om at finde de mennesker, der vil gå ind i arbejdet, siger Kristine Kaas Krog og fortsætter:

- Så opbakningen, tilliden og håbet fejler ikke noget.

Det er kun medlemmer af foreningen, der har stemmeret ved generalforsamlingen den 21. februar. Medlemskab opnås ved køb af folkeaktie eller indgivelse af sponsorat. Dette skal gøres senest fredag den 14. februar, så den nuværende bestyrelse har tid til at udstede folkeaktierne og opgøre medlemslisten.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Esbjerg

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce