Annonce
Esbjerg

Knald eller fald for jura-uddannelsen: Minister får nu sidste rykker fra Esbjerg

Venstre-folketingsmedlem Ulla Tørnæs, opstillet i Esbjerg og på Fanø, har tidligere kritiseret, at der ikke er kommet svar fra ministeren på henvendelsen fra Esbjerg, og hun mener, at regeringen bør gribe til konkret handling, hvis man mener noget med et Danmark i balance. Venstre har lovet at stå Esbjerg bi, og det samme har SFs formand Pia Olsen Dyhr. Her ses Ulla Tørnæs og borgmester Jesper Frost Rasmussen ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Privat.
SDU og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) gør nu et nyt, desperat og sidste forsøg på at få uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i tale med henblik på at skaffe et økonomisk grundlag for oprettelsen af jura-uddannelsen i Esbjerg.

Esbjerg Kommune: Kampen om at få en jura-uddannelse placeret i Esbjerg er på vej ind i sin sidste fase, og nu presser både rektoren for Syddansk Universitet og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) ministeren for at få en afklaring.

Der er lagt op til knald eller fald i det brev, som Jesper Frost Rasmussen og SDU-rektor Henrik Dam onsdag afsendte til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), for kommer der ikke inden for kort tid et bekræftende ministersvar, er løbet kørt, og Esbjerg får i denne omgang ikke den jura-uddannelse, som så mange sukker efter, siger borgmesteren til JydskeVestkysten.

Han vurderer samtidig, at der, hvis det glipper denne gang, formentlig vil gå et år, inden man kan være klar til at søge igen.

Annonce

Intet svar

Sagen, der som tidligere beskrevet har udviklet sig til en kamp om hønen eller ægget, er endt, hvor den er, fordi SDU ikke tør at ansøge om lov til at oprette uddannelsen, hvis der ikke følger et ministerielt løfte om penge med - helt præcist 15,81 millioner kroner.

Henrik Dam og borgmesteren sendte helt tilbage i april brev til ministeren med en bøn om at få en forhåndstilkendegivelse på økonomisk støtte, så SDU med ro i maven kunne søge formelt om oprettelse af jurastudiet i Esbjerg.

Siden har de to imidlertid intet hørt.

I sidste måned afgik endnu et brev fra borgmesterkontoret til ministeren, hvori Frost Rasmussen rykkede for svar på henvendelse tilbage i april, men heller ikke den er der kommet et svar på, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Direkte i mailboksen

- I dag (onsdag, red.) har vi sendt den konkrete ansøgning på at få jura-uddannelsen til Esbjerg til ministeren med behovsundersøgelse og det hele. Ministeren har givet udtryk for at hun gerne vil se en ansøgning, og den er nu leveret direkte i hendes mailboks. SDU har udfyldt ansøgningen præcis, som den skal være, så den er klar til at gå videre til det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU), som skal have den i hænde allersenest den 1. oktober. I denne udgave af henvendelsen til ministeren beder vi igen om, at ministeren bekræfter, at hun vil finde de nødvendige 15-16 millioner kroner, så vi kan få ansøgningen sendt ind og behandlet. Bekræfter ministeren ikke, så sender SDU ikke ansøgningen videre til RUVU, og så får Esbjerg ikke uddannelsen, siger Jesper Frost Rasmussen, der håber, at uddannelses- og forskningsministeren vil svare i denne ombæring.

- Nu må ministeren også vise handling - hun kan ikke blive ved med at ignorere henvendelser, mener borgmesteren.

Annonce

Medicin-uddannelsen

Tvisten om, hvorvidt der skal sendes en ansøgning om en jurauddannelse til Esbjerg før eller efter, staten har givet tilsagn om økonomisk støtte, har bølget frem og tilbage i månedsvis, og SDU-rektor Henrik Dam har i den forbindelse tidligere gjort opmærksom på, at den foregående regering, VLAK-regeringen, gav tilsagn om økonomisk støtte til oprettelse af medicin-uddannelsen, inden der formelt blev søgt om såkaldt præ-kvalifikation.

Han mener derfor ikke, at der behøver at ligge en ansøgning til RUVU om oprettelse af jura-uddannelsen, før ministeren (Ane Halsboe-Jørgensen (S), red.) kan svare på, om hun vil finde knap 16 millioner kroner i støtte.

Sagen kort

 De 15,81 millioner kroner, SDU og Esbjerg Kommune har bedt om tilsagn om, bygger på et årligt optag på bachelor-uddannelsen på 50 studerende, og det er desuden afgørende for SDU, at en nyoprettet jurauddannelse i Esbjerg ikke udløser ændringer i antallet af studiepladser på den tilsvarende uddannelse på campus Odense.

Esbjerg – og Sydvestjylland – har flere gange forsøgt at godtgøre, at der er behov for en jura-uddannelse i det vestjyske til at sikre en fødekæde af veluddannet arbejdskraft. I efteråret sidste år havde en uddannelses-delegation bestående af Jesper Frost Rasmussen og borgmesterkollega og partifælle Erik Buhl fra Varde, direktør Susanne Nordenbæk og erhvervskonsulent Peter Hegelund, Business Esbjerg, advokat og partner Peter Kirk Larsen, Kirk Larsen & Ascanius, chefadvokat Martin Bondesen fra Det Faglige Hus og Ole Skøtt, campusleder på Syddansk Universitet i Esbjerg, således foretræde for Uddannelses- og Forskningsudvalget på Christiansborg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Karin har fødderne plantet på Fanø: Nu skal hun indfri drømmene om et gammelt Fanø-hus eller et sommerhus med havudsigt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Friis-Brows & Beauty

Kolding

Mænd nægter ulovlig import af hundehvalpe fra Polen og vil ikke udtale sig: 70 købere skal afgive forklaring

Annonce