Annonce
Esbjerg

Knaldet af kunde: Købmand solgte varer, der var mere end et år for gamle

Søstjernen på Norddalsvej har fået en sur smiley og en samlet bøde på 25.000 kroner, fordi fødevarekontrollen har fundet gamle fødevarer i butikken.
En forbrugerhenvendelse var årsag til, at Fødevarekontrollen dukkede op hos købmanden på Norddalsvej, og her fandt kontrollanten en lang række gamle varer, hvoraf nogle var over et år for gamle.

Esbjerg: Det kan godt være, at købmænd og supermarkeder er begyndt at gøre mere for at bekæmpe madspild, men hos Min Købmand Søstjernen på Norddalsvej i Fovrfeld er man alligevel gået skridtet for langt.

Det mente i første omgang en kunde, der tippede Fødevarevarestyrelsen, der dukkede op på et kontrolbesøg og fandt en række madvarer i butikken, hvor sidste anvendelsesdato var ganske kraftigt overskredet.

Sammenlagt blev købmanden på Norddalsvej præsenteret for en bøde på i alt intet mindre end 25.000 kroner – henholdsvis 20.000 kroner for manglende overholdelse af hygiejnereglerne og 5.000 kroner for brud på reglerne om mærkning og information.

Det er en rigtig træls sag for os, men den er ikke længere, end at det er vores fejl. Selv om hverdagen er travl, og der er mange ting, der skal gøres, skal det her bare være i orden. Jeg lægger mig fladt ned.

Købmand Freddy Nielsen

Over et år gamle

Ved kontrolbesøget, der fandt sted den 3. oktober, blev der fundet følgende fødevarer udbudt til salg i butikken køledisk sammen med andre fiskevarer og pålæg:

En bøtte ferske rejer med sidste anvendelsesdato 11. september 2019, to bøtter ferske rejer med sidste anvendelsesdato 27. september 2019, en pakke oksebryst pålæg med sidste anvendelsesdato 30. september samt fire pakker roastbeef pålæg med sidste anvendelsesdato den 27. september 2019.

Købmanden valgte at kassere fødevarerne under tilsynet.

Men den var også gal med datoen for en stribe andre knapt så let fordærvelige fødevarer, og her var overskridelsen på datoen langt voldsommere, viste en holdbarhedskontrol foretaget stikprøvevis af forskellige andre varegrupper.

Således fremgår det af en lang liste i kontrolrapporten, at den var gal med en mange andre produkter. Som eksempelvis 34 flasker Rynkeby solbær saft på 500 gram, to pakker Kellogs Chokopops på 375 gram, syv Heinz Chili Barbeque sovs på 490 gram, seks pakker Carletti Chokoladefrøer, tre pakker Philadelphia hvidløgsost på 175 gram, fire glas Glyngøre Dildbidder på 500 gram, to pakker Castello creamy blue ost på 150 gram og 13 pakker Gestus dameskrå bolsjer på 70 gram.

I alt 19 forskellige fødevarer viste sig at have overskredet datomærkning, og de var ikke mærket op eller isoleret fra lignende fødevarer. Nogle af produkterne var over ét år for gamle, fremgår det af rapporten.

Annonce

Lægger sig fladt ned

Købmand Freddy Nielsen, der har drevet butikken på Norddalsvej i mere end 35 år, oplyser, at alle varerne straks blev kasseret, og derudover siger han, at han bestemt ikke er stolt af sagen, og at der er blevet strammet op.

- Det er en rigtig træls sag for os, men den er ikke længere, end at det er vores fejl. Selv om hverdagen er travl, og der er mange ting, der skal gøres, skal det her bare være i orden. Jeg lægger mig fladt ned, siger han.

Ved tilsynet blev der i øvrigt også foretaget en kontrol af kvaliteten af forretningen frugt og grønt – helt uden anmærkninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce