Annonce
Vejen

Knap 90 hold deltager i RIF Cup i Rødding

Der bliver travlhed på og udenfor banerne ved RIF Cup i Rødding. PR foto
Der skal spilles næsten 200 kampe på 16 baner, når Rødding IF arrangerer RIF Cup.

Rødding: Søndag 16. juni står knap 90 hold klar på Rødding Stadion for at deltage i RIF Cup. I alle rækker fra U6 til U12 spilles der både tre, fem og otte-mandsfodbold på 16 baner på Rødding stadion. I U6 og U7 rækkerne spilles mixhold med både drenge og piger. Fra U8 er rækkerne delt op med en masse pige- og drengehold. - De knap 90 hold kommer fra forskellige klubber i nærområdet, men der kommer også gæster langvejs fra: Varde, Vejle, Strib og Gråsten. Det er skønt, at klubberne bakker så godt op om vores stævne med flere hold fra hver klub, siger Kurt Hjorth Madsen fra Styregruppen RIF Cup 2019.

Kampene afvikles fra kl. 10 fordelt på 16 baner på hele Rødding Stadion. Der spilles knap 200 kampe, og der er påsat 25 dommere til alle kampene, og det er unge frivillige, seniorspillere, forældre og uddannede dommere i sort uniform til de højeste rækker.

Annonce

Mange tilskuere

- Vi arbejder benhårdt på at give alle deltagende hold den helt store oplevelse sammen med Rødding IF, som arrangerer stævnet. Der er arrangeret hoppeborg, besøg af brandbil, oppustelig fodboldbane, samt en stor bod, hvor der kan købes slushice, mad og drikke under stævnet. Vi har åbnet op for at man via mobiltelefon kan følge hele kampprogrammet og resultaterne i de forskellige puljer, fortæller Kurt Hjorth Madsen i en pressemeddelelse.

Det forventes, at omkring 1000 spillere, ledere og ikke mindst forældre og andre tilskuere vil besøge Rødding Stadion i forbindelse af årets RIF Cup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce