Annonce
Haderslev

Det halve af Gram bliver sat i sving: Sir Cliff kommer til slottet

Gram Slot er klar til endnu en stor udendørskoncert. Ved Kim Larsens koncert sidste sommer var verjret med hele vejen, det håber alle på Gram Slot også vil være tilfældet på fredag. Foto: Kaare Lytsen
Det "halve af Gram", eller sådan cirka, er i sving, når Gram Slot på fredag byder velkommen til sir Cliff Richard, der giver koncert fra klokken 21.

GRAM: Godt 5000 publikummer ventes til Gram på fredag, når legenden sir Cliff Richard giver koncert på plænen ved Gram Slot.

Det fordrer en masse hænder, og dem får slottet primært fra foreningerne i Gram.

- Vi er selv omkring 30 mand på slottet, dertil skaffer foreningerne i Gram godt 150 personer, som har sagt ja til at løse forskellige opgaver før, under og efter koncerten. Dem kalder vi frivillige, fordi deres indsats afregnes med foreningerne, forklarer driftschef Michael Rindom.

Alligevel vil en stor del af Gram komme til at mærke, at der er noget i gærde på slottet. Slotvej afspærres ved Den Holstenske Lade og Gramgård mellem klokken 16 og midnat., Det betyder, at trafrikken ledes bag om de gamle driftsbygninger ud på Folevej.

- Det handler om sikkerhed, forklarer Michael Rindom, og forsætter:

- Må vi har aktiviteter på begge sider af vejen er det det sikreste, og langt de fleste bilister har forståelse for, at de i det tidsrum lige skal bremse op og slå et sving. Det er også afstemt med myndighederne.

Annonce

Program i korte træk

PROGRAM:
Koncertpladsen åbnes klokken 16.30
Buffet: klokken 17.30
Koncert Jørgen Olsen / Brødrene Olsen: klokken 20
Koncert Cliff Richard: klokken 21
Koncerten slutter: Ca. klokken 23.

PRAKTISK INFORMATION:
Koncerten er udendørs
Der må gerne medbringes festivalstole og tæpper.
Paraplyer, mad og drikke må ikke medbringes.
Kørestolspladser er inklusiv ledsager og kan købes via Ticketmaster Servicecenter på 7015 6565.

Kilde: Gram Slot

Beskedne ønsker

Der er pt. solgt 4650 billetter til koncerten med legenden, der har leveret hits gennem seks årtier, heraf er der 1600, der har indløst billet til spisning, men det giver ingen sved på panden på slottet:

- Det har vi prøvet før, dels i forbindelse med koncerter men også til messerne. Vi forventer, at der kommer godt 5000 gæster i alt. Det er færre end til Kim Larsen-koncerten, men det skyldes, at man må have festivalstole med, og det vil komme til at tage noget plads, forklarer Michael Rindom, der også har ansvaret for sikkerheden.

Scenen, der skal spilles fra, sættes op på onsdag, men det er en opgave, der er købt ind udefra. Et firma fra Silkeborg kommer og sætter den op. Den første lastbil med dele er dog allerede kommet til Gram.

For Michael Rindom og alle de andre på Gram Slot handler det om, at både gæster og musikere skal have en forrygende god aften:

- Vi har en plan for alt det, vi kan styre, og så holder vi øje med vejret, som er ude af vores hænder, men lige nu ser det nogenlunde fornuftigt ud.

Rindom er blevet præsenteret for Cliff Richards ønsker før under og efter koncerten, men de kan ikke levere de store overskrifter, forsikrer driftschefen:

- Hans ønsker er meget beskedne, og det, vi har hørt, er, at han er meget ydmyg og ønsker ikke at være til besvær. Han skal blot have lidt at spise og drikke, og et sted hvor han kan sidde.

Cliff Richard giver kun fem koncerter i 2019. Tre i England og to i Danmark, heraf den ene på Gram Slot.

Inden Cliff Richard går på scenen, spiller Jørgen Olsen fra Brødrene Olsen. Niels "Noller" Olsen er desværre blevet ramt af sygdom.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce