Annonce
Tønder

Knebent nederlag til FC Sydvest i Århus

FC Sydvest formåede ikke at hente point ude mod Århus Fremad. Det efterlader Sydvest med fire point i fem kampe - og en plads som nummer ti i tabellen. Arkivfoto: Flemming Andersen
FC Sydvest 05 har i sine seneste to opgør ikke fået vist det niveau, man håbede at have ved sæsonstarten. Lørdag eftermiddag skulle de hvidblusede så jagte tre point i Århus.

AARHUS/TØNDER: Det var i femte opgør i 2. division Aarhus Fremad der skulle stå i vejen for FC Sydvest 05.

Det blev ikke ligefrem en kamp præget af afslutninger, men trods det chancefattige udgangspunkt, så endte det med en sejr til Århus Fremad på 1-0.

Gennem første halvleg viste begge mandskaber, at de var godt forberedte på opgaven, og det blev en ganske defensiv kamp som resultat deraf.

Der skulle dog komme få aktioner, som det hovedstød fra FC Sydvest, der uheldigvis ramte den forkerte side af overliggeren og gik over målet. Begge hold kæmpede for de tre point, og viste engagement i forsvaret - men manglede kræfter i angrebsspillet:

- Første halvleg fungerede egentligt som vi gerne ville have det. Fremad spillede ikke særligt hurtigt, og det gjorde, at vi havde ganske nemt ved at komme tilbage på plads i vores organisation. Derudover synes jeg ikke de fik tilspillet sig særlig meget, selvom de stod på det meste af spillet med bolden, forklarer cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Nederlag trods offensiv slutning

Efter en første halvleg uden de store aktioner, måtte de to hold igen på jagt for at få hul på målscoringen. Det skulle her blive Aarhus Fremad, som med et hurtigt opbygget angreb og en skarp bold ind i feltet fik fundet Mathias Laursen. Han greb muligheden og sendte bolden i nettet efter 55 minutters spil.

Efterfølgende svarede FC Sydvest igen. De stod klart med mest boldbesiddelse i bestræbelserne på at sikre i hvert fald et enkelt point. Det blev dog ved forsøget - FC Sydvest havde ikke succes med at storsatse offensivt, og kampresultatet blev derfor 1-0 til værterne fra Århus Fremad.

- Man kan se på Fremad at de ikke scorer vanvittigt mange mål. Men omvendt har de trods alt kun lukket to mål ind, så jeg ser det sådan, at alene det at skabe chancer mod dem, når de står så dybt, er en cadeau til os. Men det er selvfølgelig noget, vi skal hjem og arbejde videre på, afrunder Hans Henrik Andreasen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Central skobutik lukker i Kolding

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce