Annonce
Tønder

Knebent nederlag til FC Sydvest i Århus

FC Sydvest formåede ikke at hente point ude mod Århus Fremad. Det efterlader Sydvest med fire point i fem kampe - og en plads som nummer ti i tabellen. Arkivfoto: Flemming Andersen
FC Sydvest 05 har i sine seneste to opgør ikke fået vist det niveau, man håbede at have ved sæsonstarten. Lørdag eftermiddag skulle de hvidblusede så jagte tre point i Århus.

AARHUS/TØNDER: Det var i femte opgør i 2. division Aarhus Fremad der skulle stå i vejen for FC Sydvest 05.

Det blev ikke ligefrem en kamp præget af afslutninger, men trods det chancefattige udgangspunkt, så endte det med en sejr til Århus Fremad på 1-0.

Gennem første halvleg viste begge mandskaber, at de var godt forberedte på opgaven, og det blev en ganske defensiv kamp som resultat deraf.

Der skulle dog komme få aktioner, som det hovedstød fra FC Sydvest, der uheldigvis ramte den forkerte side af overliggeren og gik over målet. Begge hold kæmpede for de tre point, og viste engagement i forsvaret - men manglede kræfter i angrebsspillet:

- Første halvleg fungerede egentligt som vi gerne ville have det. Fremad spillede ikke særligt hurtigt, og det gjorde, at vi havde ganske nemt ved at komme tilbage på plads i vores organisation. Derudover synes jeg ikke de fik tilspillet sig særlig meget, selvom de stod på det meste af spillet med bolden, forklarer cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Nederlag trods offensiv slutning

Efter en første halvleg uden de store aktioner, måtte de to hold igen på jagt for at få hul på målscoringen. Det skulle her blive Aarhus Fremad, som med et hurtigt opbygget angreb og en skarp bold ind i feltet fik fundet Mathias Laursen. Han greb muligheden og sendte bolden i nettet efter 55 minutters spil.

Efterfølgende svarede FC Sydvest igen. De stod klart med mest boldbesiddelse i bestræbelserne på at sikre i hvert fald et enkelt point. Det blev dog ved forsøget - FC Sydvest havde ikke succes med at storsatse offensivt, og kampresultatet blev derfor 1-0 til værterne fra Århus Fremad.

- Man kan se på Fremad at de ikke scorer vanvittigt mange mål. Men omvendt har de trods alt kun lukket to mål ind, så jeg ser det sådan, at alene det at skabe chancer mod dem, når de står så dybt, er en cadeau til os. Men det er selvfølgelig noget, vi skal hjem og arbejde videre på, afrunder Hans Henrik Andreasen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce