Annonce
Læserbrev

Kniven for struben

Annonce

Læserbrev: Efter et velbesøgt møde i Møgeltønder Forsamlingshus tirsdag aften den 14. januar stod det klart, at borgerne i Møgeltønder står overfor valget, om man fremover ønsker at have en købmand i Møgeltønder, eller man er ligeglad med de indkøbs-muligheder det giver.

Forsamlingen blev præsenteret for situationen hos Min Købmand, og en liste med prissammenligninger på 50 dagligvarer fra fire butikker. Sammenligningen viste, at kun ét supermarked var en lille smule billigere end vor købmand og de to andre var dyrere.

Vor købmand har de sidste par år haft dalende omsætning, og det er kun et spørgsmål om tid, hvornår butikken må lukke, hvis udviklingen fortsætter.

Det er naturligvis en sørgelig udvikling for vores købmandspar, hvis de må opgive at drive virksomheden videre. Men det bliver helt sikkert resultatet, hvis Møgeltønders borgere ikke bakker forretningen op. Det er jo ikke et enestående fænomen, at detailforretninger må lukke på grund af svigtende opbakning - og først da ser man borgerne komme på barrikaderne for at redde stumperne.

Skal forretningen lukke, bliver det slemt for købmandsparret, men de vil helt sikkert komme over det, de er jo unge endnu.

For borgerne i Møgeltønder, vil det efter min mening være langt værre, ja næsten en katastrofe.

Ingen indkøbsmuligheder. Fra dag ét ingen yderligere bosætning i området. På sigt måske lukning af skole, og hvordan tror man boligmarkedet vil udvikle sig?

Hvis man som borger i Møgeltønder på kort sigt er ligeglad, og tror, at man efterfølgende kan starte en forretning op med bestyrelse og indskud fra borgerne og en masse firvilligt arbejde, vil jeg meget anbefale, at man tænker sig godt om. Jeg tror, at en sådan løsning vil være fuldstændig urealistisk. (Prøv at se på lignende projekter rundt i landskabet).

Den eneste realistiske og den nemmeste løsning vi har i Møgeltønder er, at vi lægger en større del af handelen hos vor købmand. Så løser problemerne sig af sig selv, det er jeg sikker på.

Det bliver spændende at følge, om borgerne i Møgeltønder vil Møgeltønder nok. Men jeg tror, det er sidste udkald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce