Annonce
Læserbrev

Kniven for struben

Læserbrev: Efter et velbesøgt møde i Møgeltønder Forsamlingshus tirsdag aften den 14. januar stod det klart, at borgerne i Møgeltønder står overfor valget, om man fremover ønsker at have en købmand i Møgeltønder, eller man er ligeglad med de indkøbs-muligheder det giver.

Forsamlingen blev præsenteret for situationen hos Min Købmand, og en liste med prissammenligninger på 50 dagligvarer fra fire butikker. Sammenligningen viste, at kun ét supermarked var en lille smule billigere end vor købmand og de to andre var dyrere.

Vor købmand har de sidste par år haft dalende omsætning, og det er kun et spørgsmål om tid, hvornår butikken må lukke, hvis udviklingen fortsætter.

Det er naturligvis en sørgelig udvikling for vores købmandspar, hvis de må opgive at drive virksomheden videre. Men det bliver helt sikkert resultatet, hvis Møgeltønders borgere ikke bakker forretningen op. Det er jo ikke et enestående fænomen, at detailforretninger må lukke på grund af svigtende opbakning - og først da ser man borgerne komme på barrikaderne for at redde stumperne.

Skal forretningen lukke, bliver det slemt for købmandsparret, men de vil helt sikkert komme over det, de er jo unge endnu.

For borgerne i Møgeltønder, vil det efter min mening være langt værre, ja næsten en katastrofe.

Ingen indkøbsmuligheder. Fra dag ét ingen yderligere bosætning i området. På sigt måske lukning af skole, og hvordan tror man boligmarkedet vil udvikle sig?

Hvis man som borger i Møgeltønder på kort sigt er ligeglad, og tror, at man efterfølgende kan starte en forretning op med bestyrelse og indskud fra borgerne og en masse firvilligt arbejde, vil jeg meget anbefale, at man tænker sig godt om. Jeg tror, at en sådan løsning vil være fuldstændig urealistisk. (Prøv at se på lignende projekter rundt i landskabet).

Den eneste realistiske og den nemmeste løsning vi har i Møgeltønder er, at vi lægger en større del af handelen hos vor købmand. Så løser problemerne sig af sig selv, det er jeg sikker på.

Det bliver spændende at følge, om borgerne i Møgeltønder vil Møgeltønder nok. Men jeg tror, det er sidste udkald.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce