Annonce
Haderslev

Knivstikker fik en lidt mildere dom

Johan Ludvig Amossen var tilsyneladende påvirket af både skunk, shots og øl, da han stak sin bedste ven i hovedet med en dolk. Arkivfoto: Colourbox

Landsretten gav et halvt års rabat til en lokal mand, som kom til at stikke sin ven i hovedet med en dolk.

VOJENS: Den 45-årige Johan Ludvig Amossen slipper med en lidt kortere fængselsstraf, efter han dolkede sin bedste ven i hovedet. Byretten gav ham i august en dom på to år og tre måneders fængsel for overfaldet.

Landsretten har valgt at nedsætte straffen til et år og ni måneders fængsel.

Episoden udspillede sig i Johan Ludvig Amossens hjem på Hejmdals Brovej den 4. juni. Han kunne ikke selv huske noget på grund af påvirkning af øl, spiritus og hash.

Inden overfaldet havde kammeraten overværet, hvordan fire mænd om eftermiddagen troppede op på adressen, afkrævede Johan Ludvig Amossen penge, som han angiveligt skyldte, men ikke havde, og så gennembankede de Johan Ludvig Amossen, da han ikke kunne betale sin narkogæld.

Senere på aftenen lagde kammeraten sig på en sofa og døsede hen. Han vågnede dog brat op igen, ved at Johan Ludvig Amossen stod og stak ham oven i hovedet med en dolk. Han fik flere behandlingskrævende sår, men var ikke i livsfare.

Johan Ludvig Amossen blev varetægtsfængslet dagen efter. Han skal også betale sin ven en erstatning på 5700 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce