Annonce
Sønderborg

Knivstikker-sag skal køre som domsmandssag

Retten i Sønderborg skulle danne ramme om en tilståelsessag om et livstruende knivoverfald, men da det kom til at stykket, kunne den anklagede kun tilstå knivstik - men ikke, at det var med vilje, at han havde stukket en anden mand. Derfor skal der nu findes en ny dato for en retssag. Arkivfoto: Claus Thorsted
En 49-årig mand ville gerne have en knivstikker-sag kørt som tilståelsessag, men han kunne ikke erkende, at det var med vilje. Derfor skal sagen gå om som en domsmandssag.
Annonce

Sønderborg: Der var lagt op til, at en alvorlig anklage om blandt andet knivstik med en livstruende skade skulle køre som en tilståelsessag ved retten i Sønderborg, men nogle minutter henne i afhøringen af en 49-årig mand, vurderede dommer Jacob Hinrichsen sammen med anklager og forsvarer, at retssagen ikke kunne køres som tilståelsessag.

Det skyldes, at den 49-årige ikke kunne erkende, at knivstikket var med vilje. Ifølge anklageskriftet var en mand blevet ramt med en Fiskars.kniv i venstre side af brystet. Det var en livstruende skade med stort blodtab til følge.

Annonce

Han ville slås

- Han ville slås med mig og sagde, at han ville slå mig ihjel, forklarede han, inden retsmødet blev afbrudt.

Forhistorien er den, at den 49-årige opdagede eks-kæresten havde besøg af manden. Han optog gennem et vindue en video af dem i en seng i en lejlighed i en boligblok i Sønderborg.

Eks-kæresten opdagede derefter, at der var hærværk på hendes bil, der stod på en parkeringsplads udenfor boligblokken. Med spray-maling var der på bilen skrevet den polske tekst "kurva", der på dansk betyder luder. Det er den 49-årige sigtet for, men han kender ikke noget til dette hærværk.

Efterfølgende opsøgte eks-kæresten og den anden mand den 49-årige, der bor i en anden boligblok i nærheden.

Annonce

To slag i hovedet

- Jeg får to slag i hovedet og slår tilbage med to-tre knytnæveslag og sparker ham, da han ligger ned. Han råber, at han vil slå mig ihjel, og jeg ser han har noget i højre hånd. Jeg går i panik og tager en kniv og en hobbykniv frem fra lommen, forklarede den 49-årige, der ikke ser, at manden bløder.

- Jeg var i chok, forklarede manden og understregede, at det ikke var med vilje.

Det betyder, at når det ikke var med fortsæt, så kan sagen ikke køre som tilståelsessag.

Retten i Sønderborg skal nu prøve at finde nogle ledige datoer i løbet af februar, men det er rigtig svært med mange berammede retssager i den kommende tid.


Jeg går i panik og tager en kniv og en hobbykniv frem fra lommen.

49-årig mand i retten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce