Annonce
112

Ung mand stukket med kniv: 24-årig kvinde fængslet i fire uger

Den 24-årige kvinde fra Skjern er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Arkivfoto: Michael Bager

SKJERN: Den 24-årige kvinde, der mandag morgen blev anholdt for at have stukket en 18-årig mand fra Skjern med en kniv, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Kvinden, der også er fra Skjern, blev mandag eftermiddag fremstillet ved et grundlovsforhør ved retten. Hun var i første omgang sigtet for drabsforsøg, men sigtelsen blev undervejs ændret til den mildere forseelse grov vold. Hun nægtede sig dog skyldig og forklarede i retten, at hun måske havde haft et blackout og derfor ingen erindring har om knivstikkeriet, der skete i en lejlighed på Østre Alle i Skjern.

Den 18-årige, der slap fra overfaldet med overfladiske skrammer, var inden grundlovsforhøret blevet kortvarigt afhørt af politiet. Kvinden og manden kendte hinanden i forvejen, men det er uvist, om der forinden var uoverensstemmelser mellem dem.

Kvinden valgte at kære kendelsen om varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce