Annonce
Læserbrev

Knudepunktet. Spareplan virker forrykt

Louis Timmermann, Skrænten 101, Vejen, skriver:

Læserbrev: Brugerrådet på Knudepunktet i Vejen har netop haft generalforsamling, hvor vi fik at vide, at der igen skal spares. Blandt andet fjernes der en vigtig stilling, således at personalet i dag rummer under det halve antal, man havde fra starten.

Jeg husker tydeligt Knudepunktets start i 1986. Dengang var det et fyrtårn, som vakte sensation i hele landet, og mange mennesker kom for at se vidunderet. Men siden har forskellige byråd brugt sparekniven flittigt på Knudepunktet, det er gennem alle årene blevet til flere millioner kroner.

Men i år virker spareplanen helt forrykt, idet kommunen beder Knudepunktet tage imod endnu flere ældre, som måske trænger til professionel hjælp, samtidig med at man fyrer en dygtig fysioterapeut.

Der er godt nok mange dygtige frivillige i gang dernede, men der er altså også grænser for hvad ufaglærte, frivillige kan og må lave, så det havde været bedre, om kommunen havde bevilget et tilskud til stedet, som så bliver benyttet, som det er tilfældet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Specialskole i Moltrup bliver

Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce