Annonce
Kolding

Knusene og krammene må vente til efter corona

Per og Linda fik en helt anderledes bryllupsdag, end de havde drømt om. Foto: Privatfoto
Lørdag sagde Per og Linda ja til hinanden under helt andre omstændigheder, end de havde drømt om. Et andet par blev viet for at sikre sig, hvis han som læge på et corona-afsnit bliver syg med Covid-19.

Kolding. - Vi holder en fest på den anden side af corona, lover 31-årige Linda.

Lørdag formiddag sagde hun ja til sin elskede Per under noget andre omstændigheder, end de to forestillede sig, da de planlagde deres bryllup for mange måneder siden.

- Vi skulle have været ude at spise med hele vores familie og nære venner på Bramdrupdam Kro. Meningen var, at vi skulle have festet sammen med omkring 20 stykker.

- Nu er vi kun lige vores forældre og min storebror. Vi er syv voksne her i vores hjem i Bramdrupdam til et glas champagne og en kop kaffe og et stykke kransekage, og det er så det. Og vi sidder med en tom stol mellem os for at holde afstand, fortalte Linda en times tid efter, at hun havde fået fælles efternavn med Per og sønnen Viktor på halvandet år. Nu hedder de allesammen Rathgen.

Annonce
Vi sidder med en tom stol mellem os for at holde afstand.

Linda Rathgen, nygift

Ude i det fri

Per og Linda blev viet klokken 10.20 af borgmester Jørn Pedersen. Ceremonien foregik ude det fri foran Kolding Rådhus i stedet for indenfor i byrådssalen - også på grund af coronapandemien.

Parret var for nogle uger siden begyndt at overveje, om de skulle udskyde deres bryllup.

- Men så blev vi ringet op af borgmesteren, som sagde, at det godt kunne lade sig gøre, hvis bare det foregik udendørs og uden deltagelse af gæster. Og så holdt vi fast i datoen. Især fordi jeg er gravid med termin den 22. juni, hvor vi får en lille pige, og også fordi vi havde fået lavet ringene med datoen indgraveret, fortæller Linda, som normalt har sin daglige gang hos NCC Industry, hvor hun arbejder på kontoret, mens Per er bilsælger i Vejen.

Knus og kram

Selvom Linda og Pers bryllupsdag på grund af coronakrisen blev en hyggedag i stedet for en festdag, så blev det også en meget underlig dag, som Linda siger.

- Især er det underligt, at man ikke må give ens egen mor og far et knus. Det er virkelig mærkeligt. Det glæder jeg mig til at kunne gøre igen, og når vi holder festen omme på den anden side af krisen, så skal der bare gives en masse knus og kram, forsikrer fru Rathgen.

Meget få

Borgmesteren foretog i alt ni vielser lørdag formiddag foran Kolding Rådhus. Det er mange på en enkelt dag, men det skyldes, at de ønskede vielser er blevet samlet.

Ellers er det småt med nye borgerligt viede par i Kolding Kommune i den kommende tid.

- Normalt har vi 15-20 vielser i påsken, men i år er der kun en enkelt eller to, som foretages af byrådsmedlemmer ude i kommunen, fortæller Jørn Pedersen, som opfordrer til, at folk så vidt muligt udskyder deres vielser.

- Vi tager kun de nødvendige vielser, og det gør vi så også med glæde, og blandt dem er rigtig mange gravide, fortæller han.

Det niende par, som blev mand og kone foran rådhuset lørdag, havde dog en anden baggrund for deres ønske om at blive smedet sammen. De bad først fredag om at blive viet så hurtigt som muligt.

- De er lige flyttet til Kolding med deres lille barn. Han er læge og fra næste uge tilknyttet corona-afsnittet på et udenbys sygehus, og derfor er de selvfølgelig nervøse for at blive smittet. Det gør virkelig indtryk at høre sådan en fortælling, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce