Annonce
Sport

Knust landstræner begræder chancespild og dødssyge fejl

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Klavs Bruun Jørgensen er nedtrykt over afbrændere mod Tyskland, men ser stadig en chance for at avancere.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen er frustreret over sine spilleres manglende træfsikkerhed, der igen kom til udtryk, da håndboldkvinderne led et unødvendigt nederlag på 25-26 til Tyskland ved VM.

Det danske hold havde flere muligheder for at tilspille sig overtaget i kampen, men store chancer blev misbrugt på stribe, hvilket sammen med tekniske fejl skabte en giftig nederlagscocktail.

- Det er en tilbagevendende ting, at vi brænder helt absurd meget. Derfor kom vi bagud med fire-fem mål og skulle hele tiden kæmpe os op.

- Vi begyndte at blive lidt usikre, og så kom der nogle af de der tekniske fejl, der bare er dødssyge at se på. Jeg har mange tanker om de fejl, men dem skal jeg nok holde for mig selv, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Erfarne kræfter som Stine Jørgensen og Louise Burgaard var alt for svingende, og Anne Mette Hansen kunne slet ikke komme ind i kampen.

Hun leverede en usikker præstation, der bekymrer landstræneren forud for de afgørende gruppekampe mod Brasilien og Frankrig.

- Hun tog desværre sin dårlige start mod Sydkorea med ind til denne kamp. Der er et arbejde i forhold til at få løftet Anne Mette. Det er der for mig, men også for resten af gruppen.

- Vi står og falder sammen, og hun skal selvfølgelig have hjælp af os alle til at komme op igen. Vi ved, at hun er en fuldstændig fremragende spiller, der tager en masse ansvar, men det gør hun bare ikke lige nu.

- Selvfølgelig er jeg bekymret, mest på Anne Mettes vegne, for jeg ved, at hun gerne vil, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han lægger ikke skjul på, at nederlaget var et af de mere smertefulde. Det sætter hans hold under hårdt pres, hvis ikke VM skal ende med et tidligt exit allerede efter indledende gruppespil.

- Det giver sig selv: Vi skal vinde de næste to.

- Jeg synes stadig, at vi har spillet godt i denne turnering. Vi har brændt for meget og lavet en anelse for mange tekniske fejl. Det tror jeg på, at vi kan rette op på, og så kan vi også vinde de to næste, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

EfB

EfB lejer svensk forsvarsspiller i Malmö

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];