Annonce
forside

Kok fra Lego House skal dyste i Årets Vildtret

Mounir Carstensen fra restaurant Le Gourmet, Lego House, (t.v.) er sammen med sin lærling, Christian Erthmann, klar til at skrue op for gasblusset i forbindelse med "Årets Vildtret". Foto: PR Foto

Mounir Carstensen fra restaurant Le Gourmet, Lego House, er repræsenteret i kokkenkonkurrencen Årets Vildtret, der finder sted på Als i begyndelsen af november.

Billund: Mounir Carstensen fra restaurant Le Gourmet, Lego House, kommer til at stå over for nogle af sine dygtigste kolleger, når han til november skal deltage i kokke-konkurrencen "Årets Vildtret".

Over 20 restauranter havde sendt deres bedste vildtopskrift ind, men kun otte kom igennem dommernes nåleøje.

Restauranterne havde sendt opskrifter, billeder og råvarelister ind med alt fra sneppe, krikand, skovdue, fasan og krondyr.

Men de seks dommere, der fik præsenteret opskrifterne totalt anonymt, gav kun de otte af dem lov at troppe op 4. november på Als, hvor konkurrencen holdes i år.

- Der var tæt løb. Generelt var niveauet temmelig højt, og kun en enkelt faldt igennem, fordi de brugte hvide asparges, som ikke er i sæson samtidig med vildtet i Danmark. Resten kunne i princippet have deltaget, forklarer madskribent og anmelder Helle Brønnum Carlsen, der sammen med topkokkene Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, Vivi Schou fra Barbette, Francis Cardenau, Patrik Jaros og urtekongen Thomas Laursen udgør årets dommerpanel.

Annonce

Årets Vildtret

Det er 8. gang at konkurrencen holdes, og den arrangeres af foreningen "Vildt Gastronomi", der har som mål at få vildtet, der både er velsmagende og bæredygtigt, tilbage på de danske tallerkener.

De otte udvalgte finalister er:

Restaurant Kiin Kiin, København: Henrik Yde og Dak Wichangoen.

Le Gourmet Lego House, Billund: Mounir Carstensen.

Falsled Kro, Millinge: Martin Peter Leth Sjunnesson.

Restaurant Uformel, København: Martin Neumann og Eigil Bundsgaard Jensen.

Restaurant Babette, Vordingborg: Benjamin Theilmann Larsen Restaurant Sletten, Humlebæk: Kasper Byrsing.

Restaurant Musikkens Spise Hus i Aalborg: Nicklas Tellufsen og Mikael Kopp Christensen.

Restaurant Brace, København, Nicola Franetti.

Årets Vildtret, der holdes på Mommark Handelskostskole, lørdag 3. og søndag 4. november, arrangeres i samarbejde med Dansk Ø-ferie og Destination Sønderjylland.

Store forberedelser

Mounir Carstensen stillede også op i konkurrencen sidste år, men kom ikke i betragtning.

- Jeg er vildt glad over, at jeg slap igennem nåleøjet i år. Jeg deltager sammen med min lærling, Christian Erthmann, og i øjeblikket træner vi et par gange om ugen, siger han.

- Samtidig trækker jeg lidt på min svigerfar, der er jæger. Det handler jo om viden om, hvad man kan få ud af det vildt, der skydes, og som vi spiser alt for lidt af, siger Mounir Carstensen.

Der vil derfor være mulighed for at få kokkefif og køkkentricks, høre foredrag om og ikke mindst smagsprøver på vildt, når konkurrencen og vildtfesten finder sted.

Når de otte udvalgte skal dyste mod hinanden foran dommerne, bliver de mødt af et udbud af lokale råvarer og ikke mindst vildt, som lokale jægere fra Sønderjylland og Als har skudt i dagene op til konkurrencen.

Herefter trækker finalisterne lod om de enkelte stykker vildt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Fynslund gør klar til LAN-party

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Vejen

Egnskor inviterer til syng sammen aften

Annonce