Annonce
Kolding

Kold skulder til Plesner-advokater efter trussel mod byrådets politikere

Stridens kerne mellem havnevirksomhederne på den ene side og Kolding Byråd og havnebestyrelsen på den anden side er det gule område. Her forpligter havnebestyrelsen sig ifølge den kommende aftale til at informere og gå i dialog med Kolding Kommune hver gang, der er ændringer på vej i lejekontrakterne, for at undgå dispositioner, som ikke er i overensstemmelse med kommunens overordnede ønsker. Det grønne område skal overgå til byudvikling med det samme - og i det røde område hersker havnebestyrelsen som hidtil uden at skulle gå i dialog med nogen først. Kort: Kolding Havn /Lifa 
Det gør ikke indtryk på Kolding Kommunes advokater, at havnevirksomhederne via deres advokatfirma truer byrådets medlemmer med erstatningskrav. Det kan under ingen omstændigheder komme på tale, lyder svaret fra Bech-Bruun i Aarhus.

Kolding: Advokatfirmaet Plesner i København bliver mødt med en iskold skulder af deres advokatkolleger hos Bech-Bruun, efter at Plesner på vegne af 12 virksomheder på Kolding Havn i sidste uge skrev til hver enkelt af byrådets 25 medlemmer og truede dem med, at de risikerer  personlige erstatningskrav, hvis de siger ja til den store havneaftale, som skal sikre byudvikling på dele af erhvervshavnens arealer.

Det kan overhovedet ikke komme på tale, lyder svaret fra Bech-Bruun i Aarhus, før havneaftalen skal godkendes endeligt på byrådets møde tirsdag aften.

Svaret fra Bech-Bruun er underskrevet af advokat og partner Torben Brøgger og ditto Jesper Lauge Johannesen. Fra ende til anden afviser de Plesners argumentation for, at Kolding Byråd i strid med lovgivningen skulle være på vej til at tage magten fra havnebestyrelsen, hvad angår  virksomhedernes lejekontrakter på havnen - og at det i øvrigt på nogen måde kan komme på tale med erstatningsansvar.

Annonce

Intet retskrav

De afviser også enhver forestilling om, at havnearealerne aldrig vil kunne anvendes til byudvikling, sådan som "jeres brev af 17. november efterlader indtrykket af". Tværtimod gør Bech-Bruun-advokaterne det klart, at havnevirksomhederne ikke har retskrav på, at Kolding Havns bestyrelse skal forlænge deres nuværende kontrakter, hverken mens de løber, eller når de engang udløber.


Havnevirksomhederne har ikke retskrav på, at Kolding Havn skal forlænge lejekontrakterne i uopsigelighedsperioden.

Fra Bech-Bruuns brev til Plesner


Men Bech-Bruun-advokaterne pointerer, at den kommende aftale betyder, at "omdannelsen af de relevante arealer på Kolding Havn skal ske med respekt for driften af Kolding Havn, som skal opretholdes og udvikles sideløbende med, at byudvikling realiseres på dele af havnen".

"Det undrer os derfor, at I finder anledning til at varsle betydelige personlige erstatningskrav direkte overfor de enkelte byrådsmedlemmer", skriver Brøgger og Johannesen, som takker nej til Plesners tilbud om at uddybe de synspunkter, som firmaet har fremsat i sit brev af 17. november. "Vi ser dog gerne, at eventuelle fremtidige henvendelser bliver sendt til Bech-Bruun Advokatpartnerselskab, der repræsenter Kolding Kommune i sagen", slutter de to topadvokaters besked til Plesner-kollegerne.

Som omtalt i JydskeVestkysten i torsdags mener Plesner-advokaterne, at de 12 virksomheder kan blive bremset i deres aktiviteter og komme til at lide betragtelige tab, hvis det foreliggende forslag til en aftale mellem kommunen og havnens bestyrelse vedtages tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce